Viva españa!


Lalala.

Livia har låtit så hela morgonen, lalala, lalala. Hon gillar att sjunga min lilla tjej. Hon kan även säga vatten på spanska, typ, agua= avva, och då jag visar upp en bild på farmor så säger hon vuela (abuela). Nyss bad jag henne att hämta bilden på sin farmor och hon kom tillbaka med den, man blir faktiskt impad av det lilla. Snart kommer väl svaren "hämta den själv!" eller "nä, jag vill inte!". Så det är väl lika bra att passa på medan det går.

Efter frukost så gick vi på en promenad ner till Rålis parklek. Hon gungade lite och blev sjukt trött så halvägs hem så fick jag bära henne. Tog inte med mig vagnen då hon gillar att gå omkring plus att det antagligen är roligare att gå omkring och känna på allt än att se det svischa förbi. Väl hemma så blev hon pigg, vilket jag inte blev, snarare tvärtom. Nu har hon i alla fall fått lunch och kommer antagligen däcka snart.

Fredag idag, och jag har fått pengar. Äntligen!Mulle meck med hundra andra barn.

Var och träffade pappagruppen igår i den nya Mulle meck parken som finns i Järvastaden. Kan sammanfatta parken med ett ord, kaos. Massa ungar som slet i sina fröknar, föräldrar och mor/farföräldrar. Vi var väl där i vad som kändes som en kvart, sen begav vi oss till en mindre lekpark som låg ibland de nybyggda husen. Ljudnivån vad behagligare om man säger det så. En lunch senare så fick alla barn en liten energikick och sprang omkring och lekte utanför värdshuset och plockade med stenar och lite annat som fanns på marken. Efter det så blev det lunch hos Nadja och lite cruise med bilen då Livia däckade i barnstolen. Som ett avlsut på dagen så blev det träning och middag bestående av en tårtbit (rest från Martinas födelsedag), och andra halvleken av tysklands semi.

Så här ser Livias tand ut för övrigt, och ja, hon är fortfarande lika söt.

the tooth.

Hon med tanden.

Livia har en avslagen framtand. Det hände igår då hon med sin morfar hade en leksession i rutschkanan. Har ingen aning om hur det gick till. Hon grät i alla fall ingenting utan fortsatte att leka, men då tanden kändes ganska vass så åkte vi in till tandakuten vid hötorget för att kolla så allt var bra. Allt var bra, men eftersom det var en mjölktand så gör de inte så mycket åt det. Tandens vassa kanter slipas ner med tiden så det ska inte vara något problem, och röntgenbilden de tog visade att de kommande tänderna var okej.

Tur det.


TOOL - Jambi


Mitten av sommaren.

Midsommar alltså. Vädret, som för övrigt verkar vara den stora nyheten sen Sverige blev pissade på i EM, verkar bli bra. Det enda vi har gjort hittills är atta bilen ner till affären för att köpa middag till ikväll och frukost till imorgon. Kanske tar en sväng ner till någon park för att kolla på när människor dricker sig fulla.

Vad med har hänt? Livia verkar ha kommit in jag-sätter-mig-ner-på-golvet-och-gråter-om-jag-inte-får-som-jag-vill period. Senaste exemplet på det var då hon inte fick en tidning som Martina satt och läste i soffan. Hon grät och grät och då hon satte sig ner i ren protest så lackade jag ur och satte henne på sitt rum. Då skrek hon. Efter ett tag så gick jag in till henne för att kolla läget, hon skrek fortfarande, men då hon skriker men samtidigt leker med en bok så känns det inte lika allvarligt längre. Testa gränser kan ju vara kul, men måste hon låta så mycket för det? Idag har hon i alla fall varit på bra humör. Nu låter det kanske som att Livia är världens pain, det är hon inte, bara ibland.

Var och hämtade Martina i ett av förortens största centrum och såg en kille som gick och släppade på det här lilla paketet. Orden din lilla jävel dök upp i huvudet, ren avundsjuka såklart. Läste för övigt att Ps3an som ingår i denna bundle ska vara bakåtkompatibel, till viss del. Ännu en anledning till att investera i en sån underbar liten maskin.

Hoppas ni får en trevlig midsommar!

Matkoma.

Alla har någon gång hamnat i matkoma, ni  vet den där tröttheten som kommer smygande efter att man ätit sig mätt.


Svensk vinst och tv-spels trade.

Finns inte så mycket mer att säga, Sverige gjorde en bra premiärmatch mot det fult spelande Grekland. Zlatans måltorka i landslaget är äntligen över vilket förhoppningsvis kan leda till flera så kallade baljor från hans sida. Faktumet att domaren inte viftade med det gula kortet i grekernas face tidigare är nästan en skandal. Jag menar, pungsparken kändes medveten. Vilket den säkert var. Nåja, Spanien på lördag, kommer bli fett.

Livia går just nu omkring och låter och varvar det med att säga mamma, mamma. Frågade precis vad hon heter, alltså Livia och hon svarade med ett iiija. Tolkar det som ett Livia, det känns bra att hon i alla fall vet vad hon heter. Det är lite klurigt det här med språkutveckligen. Läser för henne i stort sett varje dag och pratar med henne hela tiden. Men det kommer väl när det kommer. Känns som att det kommer att släppa ordentligt när hon väl börjar gå på dagis. Det roliga är att hon nu lärt sig att sätta på sig sina skor. Eller ja, de sitter på fel fot men alla framsteg räknas.

Tapeten är äntligen uppe! Målaren var här igår och fixade det hela och nu ser sovrummet ut som en stor fest i rosa, silver och vitt. Allt som fattas är att få upp bokhyllorna till Martinas massiva boksamling. Något som kanske kan fixas under veckan.

Tänkte starta en tv-spels trade, så alla ni gamers kan sprida detta vidare, eller alla kan sprida detta vidare. Jag har Kane & Lynch: Dead men (xbox360) som gärna vill ha en ny ägare. Vad vill jag ha i utbyte? Ett xbox360 spel, vilket du vill byta bort är upp till dig.


Sådärja.

Jag har varit dålig på att uppdatera. Har inte orkat skriva lika mycket som tidigare. Har tänkt flera gånger att det kanske är dags att uppdatera men det fanns helt enkelt roligare saker att göra. I och med att det har varit medelhavsvärme så har vi mest varit utomhus. Vi har spenderat tid med promenader till 4h gårdar, lekt i parker och badat i plaskdammar. Kvällarna har yours truly antingen spenderat hemma med familjen eller med vänner som varit snälla nog att bjuda på en öl nu när pengarna försvinner lika fort som de kommer in. Apropå pengar så måste jag höra med sensei om jag kan betala kickboxningen i slutet av månaden istället för igår.

I övrigt så har dagarna följt samma mönster. Vi vaknar, äter frukost, leker och sen så är det dags för lunch. Efter lunchen så är det i stort sett samma sak som gäller, skillnaden är att Livia sover lite och att det ska ätas middag istället för lunch. Livia har fått en dagisplats, eller förskoleplats som det så fint ska heta. Hundar går på dagis, barn går på förskola. Det är i alla fall sjukt skönt att vi har fått en plats, och som en bonus så ligger förskolan cirka 150 meter från oss.

Rednex är med på nyhetsmorgon och spelar sin fotbollsanthem. Det enda som är bra med den är Annika Ljungbergs urringning.


RSS 2.0