Ouch och soligt väder.

Läste att det kommer vara sjukt bra väder. Kan vara bra det eftersom vi inte har hittat någon lokal som Nadja kan ha sin studentmottagning i. Om vädret tillåter så blir det ett partytält på gården, skulle det nu vara så att det regnar så verkar det som att det blir partytältet ändå.


~~~~


Livia går omkring och leker något som kan liknas vid affär. Hon har lagt upp alla sina leksaker på vardagsrumsbordet och ger mig en och en. Efter att ha gett mig två stycken så sträcker hon fram handen och säger "dää". Jag ger henne en tom hand tillbaka och sen så fortsätter hon att ge mig saker. Undrar vad hon tar för en duplo legobit? Måste bada henne också, som tur är så har hon totalt missat den här "jag tycker inte om att bada" fasen som jag har läst om. Men ingen är gladare än jag.


~~~~


Som jag skrev igår så skulle jag träna kickboxning igår. Vilket jag gjorde. Det märks att det var ett tag sen, var helt slut efter passet. Men det är väl det som är meningen, plus att det kändes bra att köra igång igen så jag anmälde mig till sommarterminen. Hörde begreppet tokdeffa idag. Det innebär att man bara äter proteiner, ungefär som atkins dieten, och tränar som ett as. Allt för att träna bort fett istället för kolhydrater. Lät intressant. Ska ta en funderare på om det är värt det eller inte.


Ännu en dag.

Igår var det mors dag. Vi spenderade dagen med att åka runt till våra mödrar. Martina åkte med sin mamma och Livia ner till Nyköping för att fira gammelmormor. Jag stannade hemma och fixade i lägenheten och bakade som den husfru jag är. En gigantisk sockerkaka senare så kommer tjejerna hem och vi åker vidare till min mamma för att fira henne. Med andra ord så firar vi våra mammor men inte Martina som ävenb hon är en mamma, och en bra sådan också. Om man inte räknar med den lilla stund vi hade på morgonen alla tre, då hon fick ett kort av mig och Livia. Eller på kvällen då vi firade med att dö på olika trafikrelaterade sätt i GTA4. Mors dag i all ära men man ska ta sig tid för att fira alla mammor.  

Idag ska jag träna kickboxning. Kommer bli sjukt jobbigt men det kommer att bli kul. Förhoppningsvis så är det inte så mycket folk så man har plats att röra sig på. Förhoppningsvis så kommer jag även att köpa kort så jag kan köra hela sommaren. Känns som att det här projektet "bli smal till Tessans bröllop" måste tas på allvar, annars kanske man blir känd som den tjocka släktingen från Sverige. Jag siktar på att bli känd som den lite runda släktingen från Sverige.

Men kom igen.

Läste den här artikeln. Någon borde säga åt hans fru att chansen att Johnny Depp spelar honom är ganska liten. Johnny är inte direkt tjock och ful, det är däremot Paul.

Ja jag fattar att hans fru antagligen skämtade. Det gör däremot inte jag. Paul Pott är tjock och ful, men han kan sjunga i alla fall.


Interaktiv frukost.

Pratade med min syster över msn imorse. Det hela slutade med att jag bjöd in henne på frukost via webcam. Hon hade dock ingen egen cam så hon fick kolla på oss när vi åt gröt och fullkornsbröd, (ibland saknar jag verkligen det vita brödet, det är ungefär som vitt guld). Idag ska vi hänga med Nadja, då hon väl får för sig att vakna och höra av sig. Måste klura ut något till henne i studentpresent också, har verkligen ingen aning om vad vi ska investera i. Pengar till körkort? En biljett till bonnavischan där hennes kille bor? Eller varför inte lite revigör? Det visar sig, något blir det i alla fall.

Idag inräknat så är det fem dagar kvar till jag får pengar in på kontot. Och det är sjukt efterlängtat. Apropå pengar så tror jag att jag inte kommer att ha råd till att träna kickboxning under sommaren. Fast det beror på hur mycket jag får om fem dagar. Skulle vara kul att börja träna det igen så den som väntar får se. Idag är det för övrigt sista passet på gratisträningen, om Nadja hör av sig innan det börjar så kanske jag hinner med att köra lunchpasset.

No wallpaper for us.

I alla fall inte den här veckan. Målaren var här idag och skulle sätta upp dom men tydligen så var mönsterpassningen fucked up så det sket sig. Han skar inte fel, utan det var lappen på själva tapeten som visade fel. Så nu står vi utan tapeter på väggen igen. Fördelen är att affären ska stå för nya tapeter kostnadsfritt.

Som ni kanske har läst i Martinas blogg så har Livia en liten fläskläpp. Hon fick tydligen en stol över sig och det blödde och det var gråt och hela baletten. Idag fick hon en bula som en liten bonus. Jag hörde henne leka i sitt rum och några sekunder senare så hör jag bara en smäll och gråt. Hittar henne raklång på rygg och antar att hon gjort en till kalle anka vurpa och slagit i bakhuvudet. Hon har i alla fall inte spytt så vi kan stryka hjärnskakning.

Om man bortser från vurpor och dåliga tapeter så har dagen ändå varit bra. Förutom att jag är pank. Jag och Livia använde mina sista cash för att köpa en focaccia som vi åt i Rålis. Vi matade lite fåglar och sen så jagade vi dom. Sen så lekte vi kull, eller jag lekte kull, tror inte att Livia fattade vad vi gjorde. Men hon tyckte att det var kul att bli jagad vilket var huvudsaken.


Dammet är inte min vän.

Dammsög för en stund sen och kan inte sluta nysa, till och med Livia tittade på mig som om jag var dum i huvudet. Hoppas hon inte råkar ut för samma allergier som jag har. Tror i och för sig att jag inte är allergisk mot damm, det beror mest på att min näsa är så jävla känslig. Som då jag tränade kickboxning och fick en smäll på näsan. Kunde inte sluta nysa då heller, min näsa är min akilleshäl. I övrigt så är det "cut like a ninja slice lika a razorblade", rör bara inte näsan.

Livia sover just nu. Hon har hjälpt till att dammsuga så hon är lite sliten. Det faktum att vi jagat varandra hela dagen har inget med saken att göra. Hon slapp i alla fall plocka upp spökbajset som katten lämnat efter sig utanför kattlådan. Fattar inte att det ska vara så svårt för honom att kolla sig i röven efter att han skitit. Han behöver inte ens anstränga sig. Det är typ samma sak som att kolla på pappret efter att man varit på toaletten. Kattfan.

När Livia vaknar så ska vi leta upp en tvättid och gå ut i solen.

Konsten att nysa.

Idag vaknade jag tio i sju, gick in för att kolla om Livia var vaken men det var hon inte. Så jag fick lite tid för mig själv, drog upp persiennerna och insåg att det återigen kommer bli en dag med skitväder. Är lite kluven till det här med dåligt väder. Då solen skiner och det är varmt så är det även fullt av pollen, vilket betyder att jag går omkring och ser suddigt och har en näsa full med äckligt snor. Då det är dåligt väder så har jag inga besvär alls, men allt annat blir tråkigt. Att gå ut blir bara kallt och jobbigt men att stanna inne blir tråkigt i längden. Men det är väl bara att ta tag i det hela, vill ju inte att Livia ska sitta inne bara för att jag inte känner för att gå ut. Kom på att jag måste köpa lite regnkläder till Livia så hon kan gå omkring och hoppa i pölar och promenera i regnet. Får nog kolla upp lite regnkläder till mig också, jag menar, jag vill också hoppa i pölar. Livia vaknade en liten stund efter mig, mest på grund av att jag började nysa sådär okontrollerat som jag gör. Efter den sjunde eller åttonde nysningen så hörde jag henne sjunga i sängen. Hon sjunger verkligen ibland, beror iofs på hur man definierar sång. Men det låter som att hon sjunger. Det bästa var den gången som hon sjöng sig själv till sömns. Livia är verkligen det bästa barnet. Jag vet, alla föräldrar säger så. Men det stämmer, hon är det bästa barnet.

Träffen med L var trevlig. Kort men trevlig. Var på Café Blåbär där det satt en massa högljudda teens. Efter ett tag kom Daniel Breitholtz in med någon kollega för att fika men han stannade upp och stirrade på mig. Eftersom jag inte är lik han i Linkin Park längre så kanske jag påminner och någon i idolturnén. Undrar vad som är värst.

Idag ska jag trotsa det tråkiga regnet och åka in till stan för att träffa min syster. Borde kolla upp ett annat regnskydd till vagnen också.







You can kill alot of time.

Dagen har gått fort, på gränsen till för fort. Morgonen blev det vanliga, gröt och macka till Livia och te till yours truly. Efter det en promenad ner till Rålis parklek där resten av pappagruppen lekte med sina barn. Livia började med att sitta på kanten till sandlådan för att observera de andra barnen. Efter det så knuffade hon runt en trehjuling och ramlade och slog sig utan att börja gråta. En av papporna som var med såg nästan lite chockad ut när hon inte började gråta. Lite mera lek och lite mera prat pappor emellan så promenerade vi hem, Livia somnade till i vagnen men vaknade till då vi kom hem så hon fick fortsätta sova i sin säng där hon sov i två timmar. Yours truly somnade in på soffan och vaknade av att Livia lekte med sin spansktalande leksak i sängen.

Kvällen har varit lugn. Martinas kompis C har varit över på middag och kollat in lägenheten. Eftersom jag inte var det minsta sugen på att laga mat så köpte Martina mat från Därmed pasta och korkade upp en flaska vin. Igår lagade jag mat och korkade upp en flaska vin, börjar ni se en röd tråd?

Imorgon ska jag på Lunchdate med L, Det var ett tag sen jag såg henne så det kommer bli kul att ses igen. Senaste gången var då hon gifte sig. I och med att jag fortfarande väntar på att det ska bli den 27e så blir det nog hon som får stå för kaffet imorgon.

Nu ska jag som den städbitch jag är plocka undan resten av middagen som står i köket, bajs.

En helg i solen.

Sammanfattar ganska väl vad vi har haft för oss i helgen. Fredagen var lugn, en promenad i solen och sen lite mys på soffan framför en film. Under lördagen kom Livias mormor förbi och tog hand om henne medan jag och Martina fixade inför middagen med M och B som gick av stapeln senare under kvällen. En middag och några flaskor vin senare så kör vi packade i Liberty City alla fyra. Igår så var jag och tjejerna inne i stan hela dagen. Livia behövde lite nya kläder så det blev en sån där, nu-går-vi-till-mexx-barnavdelning-och-sen-till-H&Ms dag.

Livia har börjat göra egna ord för saker, blöja ör "dääsh" och boll är tydligen ett pruttljud med munnen. Vad hon har fått det ifrån vet jag inte, men det är ganska kul då hon stannar upp i lekparken, pekar på en boll och gör sitt ljud. Känns som att Livia över en natt kommer att gå från bebisprat till riktiga ord.

Dags att ge Livia frukost nu.

Fredag it is.

Så då var det fredag igen. Veckan har gått förbi och det är dags för helg. Har längtat efter helg, vet inte riktigt varför eftersom varje dag är som en fredag för mig eftersom jag är pappaledig.

Veckan som gått har varit bra, Livia har varit sitt vanliga jag förutom de två senaste dagarna då hon varit asgnällig, och då menar jag asgnällig. Vad jag än gör är fel, tar jag upp henne så vill hon ner på golvet och tvärtom. Hon kanske har kommit i en ny fas som bara går ut på att vara ett pain. Är det det så lyckas hon ta hem the grand price. Nu ligger hon i alla fall och sover, ska väcka henne strax för vi ska gå till affären och handla en massa nödvändigt.

I tisdags så var jag hemma hos L och kollade på film och åt för mycket. M och P var även där vilket var sjukt kul. Har inte sett dom på ett bra tag känns det som. Tack för en trevlig kväll och jag hoppas på den repris snart.

Jag är pank, fattar inte hur det går till. I och för sig så har alla mina pengar gått åt till mat och räkningar. Det suger verkligen att vara föräldraledig, i alla fall om man kollar på den ekonomiska delen. Man har pengar till det nödvändigaste, om ens det. Jag har den turen att ha en andra hälft som drar in pengar, men jag undrar hur de ensamstående klarar av det. Eller de kanske inte ens gör det? Vad vet jag.

Skitsamma, det är fredag, det är sol och jag ska handla smör för mina sista 50 kronor, yay!

En måndag.

Som typ alla andra. Enda skillnaden är att jag har spenderat  den i nya lägenheten. Känns som att jag skriver om den hela tiden, men den är ju verkligen the shit. Kom på att den är som vår första etta i huset. Ungefär samma stuk på det hela fast med den skillnaden att den är större och att vi har ett rum till Livia. Livia har för övrigt varit hur duktig som helst under den sista tiden. Hon har kunnat sova utan problem, trots att vi bor i en ny miljö. Hon har varit duktig på att hjälpa till, med andra ord ta ut saker ut lådor och lägga dom på golvet. Idag packade vi upp de sista papperskassarna med saker. Det enda som är kvar är att få upp Martinas böcker. Men det kommer ta ett tag så de får stå stapplade i högar på golvet under tiden.

Livia gjorde en riktig vurpa idag. Jag jagade henne runt i lägenheten och hon snubblade på sin hosta (ett mjukisdjur med formen av en hostbacill). Hennes ben stod rakt upp och sen landade hon på rygg och slog i bakhuvudet. Efter det så log hon stilla och tänkte efter vad som hade hänt, men så fort det började göra ont så började gråten, i hela fem minuter, trodde hon skulle gallskrika och vara otröstlig. Hon är tuff min lilla tjej.

Idag kom Martina hem med GTA IV, hon kan sina spel min baby.

Är vi färdiga nu?

Igår städade vi ur den gamla lägenheten. Det tog hela dagen, mest på grund av att Martina verkligen är petnoga med att det ska vara rent överallt då hom väl hamnat i sin städnoja. Men rent blev det i alla fall.

I den nya lägenheten ser det inte ut som kaos längre. Vi har spenderat dagarna med att rensa ut lite mer skit som vi samlat på oss. Under fredagen så han vi med en sväng till Ikea för att handla lite nya möbler och efter det så rensade vi lite mer och stuffade in det som inte ska slängas i garderober. Sovrummet ser ut som något ut ett minimalistiskt hotellrum, men jag gillar det. Martina kommer att sätta upp bokhyllor i sovrummet efter att tapeten är på plats, så den känslan kommer att försvinna. Men det kommer bli snyggt ändå eftersom hon kommer att sortera in böckerna efter färg så att det inte ser så plottrigt ut. Vi har lite kvar med andra ord, men idag känns det som att det får vänta. Har verkligen ingen ork att hålla på och bära och stuffa undan saker idag. Ska sätta mig på balkongen och kolla på antingen bilarna på essingeleden eller på båtarna som passerar essingeöarna.

Livia har spenderat några nätter i sitt första egna rum, och det har gått hur bra som helst. Hon gråter lite när vi lägger henne men efter en stund så somnar hon och sover hela natten igenom. Annars är hon sitt vanliga jag och ränner runt och leker. Nu på morgonen så spenderade vi en stund nere i lekplatsen med en massa andra föräldrar. Av någon anledning så var det mest pappor ute med sina barn. Får de inte vara hemma på söndagsmornar eller får mammorna sovmorgon varje söndag? Såg ett fult barn också, fult och snorigt var det.

Det är verkligen sjukt skönat att Livia har ett eget rum. Nu slipper jag smyga in i sovrummet och klä av mig lika ljudlöst som en ninja. Men hon släpar fortfarande runt alla sina leksaker så de ligger över hela lägenheten. Smällen man får ta i guess.

Inflyttning, check!

Nu har vi äntligen flyttat färdigt. Har hållt på i ca 3 dagar med allt. Nu är det bara städningen av gamla lägenheten kvar.

Förlåt L och M, jag orkade verkligen inte åka iväg under torsdagen. Ni är dock inbjudna hem till mig på filmkväll.

RSS 2.0