Men Livia, vad är det frågan om?

Ställde den frågan ett antal gånger inatt. Då jag kom hem från jobbet så ligger båda tjejerna i sängen. Livia halvsover och Martina vågar knappt andas så att inte Livia ska vakna. Men tyvärr så gör hon det, vaknar alltså, är helt klarvaken och alla hysshningar och liknande bara rinner av henne. Får gå upp med henne, det funkar inte att båda ska vara vakna med henne då ingen av oss har sovit särskilt bra. Martina får sova vidare och jag går upp med en alldeles för pigg Livia som blir alldeles uppspelt då hon ser en nyvaken katt i soffan och den tända julgranen. Efter vad som känns som en evighet så somnar hon i alla fall om, och sover i vad som känns som en kvart. Tror iofs att det kanske var en halvtimme, lite mer.

I övrigt så firades lilla julafton här hemma igår. Det blev sushi till julbrunch eftersom en del av deltagarna tröttnat på julmat (bl.a. jag). Efter en orgie i sushi, kaffe, kakor och kladdkaka så var det dags för julklappsutdelning och sen bil till jobbet.

Jag hade tänkt åka in till stan och köpa mig en ny mobil idag. Men efter att ha kollat runt på nätet så verkar det som att INGEN av dom affärerna har just den modellen inne. Alla har tydligen köpt samma mobil som jag vill ha och nu får jag snällt vänta fram tills efter nyår, jävla bastards.

Heroes del silencio - Avalancha

Helt bissart bra! Mer info om bandet hittar du här.


Uppfuckad dygnsrytm

klockan är strax efter tre och jag har precis vaknat. Har sovit som en klubbad säl. Martina vaknade på mindre trevligt humör då Livia har har bökat och inte sovit som hon ska under natten. Kände mig ganska pigg då jag vaknade runt sju på morgonen så jag gick upp och tog Livia så Martina kunde få ta igen lite sömn. När Martina gick upp så bytte vi skift, och nu sitter jag här, nyvaken.

I övrigt så gick nattpasset snabbt förbi inatt, det brukar göra det om det är mycket jobb. Som vanligt så var ortopeden full av gamlingar som halkat. Ganska fascinerande att de kan bryta så många ben bara genom att ramla ner från en trottoarkant eller snubbla på en isfläck. Får se hur många brutna ben man får se inatt.

Dags för ny mobil.

I och med att min K750i håller på att ramla isär så känner jag att det kan vara dags för en ny mobil. Har kollat runt lite på olika mellandagsreor och fastnat för antingen en S500i (grön/svart) eller den gråa W580. S500i har en stiligare design, och trots att den har ett svart skal så ser den inte så plastig ut, vilket W580 ser ut att göra. Så vad tycker ni? Det är i stort sett samma telefon, det enda som skiljer är designen och att W580 har en inbyggd mp3 spelare.

 Versus

Ed hardy.

Har upptäckt att ed hardy har grymt snygga kläder. Hittade en jacka där som påminner lite om min Triple 5 Soul camo blazer jag har. Ed hardys är dock grymt mycket snyggare.


image4

Såg även ett par jeans som var snygga. Får ta och börja spara, börjar tröttna på att köpa mina jeans på H&Ms ganska fattiga herravdelningar.

image5


Iggy pop & Kate Pierson - Candy

Gillar den här låten mest för att Kate är med och körar. Hennes röst är verkligen grym.




Trött sambo och gnälligt barn.

Kom hem från jobbet inatt och kröp sakta och väldigt tyst in under täcket. Två sekunder senare vaknar Livia och gnäller, går upp, vaggar spjälsäng och hon somnar om, ett litet tag i alla fall. Efter några gånger så somnar hon om på riktigt och vaknar runt åtta, pigg och glad. En som däremot inte vaknar pigg och glad är Martina. Livia har varit ett pain hela natten och Martina har fått vara den som fått gå upp och vagga henne till sömn varje gång. Mina tjejerna befinner sig just nu i Nyköping med syster och sin mor. Hoppas bara dom hinner komma hem innan jag måste till jobbet igen.




Trötthet och julmatsrester.

I och med att jag har varit uppe med Livia inatt så har jag mest spenderat juldagen med att inte göra något speciellt, förutom att vara hemma då. Livia fick som jag skrev feber igår och det höll i sig hela natten. Jag gick upp med henne runt tre inatt och har spenderat resten av natten i vardagsrummet med henne, ibland så sov hon, ibland så gnällde hon. Martina har tillsammans med alla andra som var här igår fått ont i halsen, hon har även gått omkring och haft ont i huvudet i stort sett hela dan. Så med andra ord har jag spenderat min juldag med två sjuka tjejer, känns som att det bara är en tidsfråga innan jag blir sjuk, igen. Jag kom i och för sig ut en sväng då jag åkte till söder och gick på apoteket för att köpa alvedon och halstabletter.

Imorgon är första natten på ett femnätters nattpass för min del. Går av på nyårsaftons morgon och går på igen på nyårsdagen. Förhoppningsvis så börjar jag sent på nyårsdan


Julen i sammanfattning.

Julen detta år firades med dom som var med förra året, förutom Tessan och Rob som valde att fira julen i España istället. Som vanligt har det lagats mer mat än vad det har ätits, vilket kommer leda till att jag och Martina kommer att äta julmat en bra bit in på nästa år. Borde kanske gå förbi någon hemlös på stan och ge bort en julskinka och lite potatissallad och säga god jul. Nästa år ska det räknas portioner så att det inte blir så mycket mat över, and that's final!

Julklappsutdelningen tog inte så lång tid iår vilket var skönt. Förra året tog den flera timmar eftersom Livia (som inte ens vad född) och Theo fick så mycket julklappar att det hade behövts två granar att gömma dom under.

Topp 3 julklappar iår;
1.
1976 Ford Mustang GT (radiostyrd, grymt snygg och den första riktiga radiostyrda bilen jag får.)
2. Halsbandet.
3. Kalsonger och strumpor (återkommande tema som alltid uppskattas.) 

Julens stora händelse;
Livias feberanfall som kom krypande under dagen och som kulminerade i en stor fin spya på köksgolvet. Ingen trevlig händelse men den tar i alla fall priset som julens stora händelse.

Hoppas ni haft en trevlig julafton!

Robyn - With every heartbeat

En av Robyns bästa låtar. Hela hennes senaste skiva är bra. Ni som inte har den, Köp!

Dan före dopparedan

Idag ska det dammsugas och städas toalett, det ska också handlas det sista till julbordet. Vi ska även möblera om lite i vardagsrummet så att granen som Martina kommer välja ut ska få plats. Känner jag henne rätt så kommer det att bli en kungsgran av modell större som kommer ta upp halva vardagsrummet, men det gör inget. Martina är grym på att pynta granen så det kommer bli fint, plus att Livia måste ju få se sin första julgran. Måste bara komma på ett sätt att förankra granen så Livia inte får den över sig.

Vi borde egentligen ha gjort allt det här igår men det var ingen som orkade. Jag var bakfull halva dan och slö den andra hälften, så vi spenderade dan med att slökolla på tv och leka. Något vi får betala dyrt för idag.

West End Star gick igår och en av mina favoriter åkte faktiskt ut, hon sjöng iofs fint men hennes uttal var nästan pinsamt dåligt. Ett par engelska lektioner på det så kommer det säkert att gå bra för henne framöver.

Nu ska jag och Livia kolla på Kurt Cobains sista 48 timmar på Discovery. Ja, jag kommer att hålla för hennes ögon då de visar bilder på hans bortskjutna huvud. Om dom nu kommer visa det.

Xmas och seamless patterns.

Börjar jobba kl 19 och kommer fördriva tiden fram till halv fem på morgonen med sjuka människor på jobbet. Som tur är kommer jag bara att jobba två nätter för att sen vara ledig fram till annandag jul, helt okej om jag får säga det själv.

Julplanerna är nu fixade, i alla fall får våran del. Julen kommer att firas på hemmaplan, alla familjemedlemmar är inbjudna, dom som vill får komma. Dom andra får roa sig på annat håll. Enkelt och smdigt. Vi har även kommit fram att den här lösningen kommer att hålla i sig varje jul eftersom vi inte vill eller orkar prioritera en förälder framför en annan.

Livia har för övrigt öroninflammation, men hon är inte alls lika jobbig nu när hon har fått penicilin. Mycket skönt eftersom jag fick sova inatt.

Om någon av mina läsare har några tips på vart man kan hitta snygga seamless patterns att ha på bloggen så kommentera. Hittar verkligen inga snygga, i alla fall inte bland dom som är gratis.

It's not who I am underneath, but what I do that defines me.

Trailer för Batman the dark knight, verkar hur bra som helst!


   

Ny bakgrund och sjukt barn.

Livia måste ha öroninflammation. Alla tecken tyder på det, feber, gnällig, snorig och öronen är off limits. Ska till läkaren imorgon med henne och kolla om det stämmer, förhoppningsvis få något utskrivet. Men det visar sig.

I övrigt så har dagen gått förbi utan att det har hänt något speciellt. Middag har ätits, Livia har nattats och Tv har tittats. En rolig sak som hänt är att jag skaffat en ny bakgrund till min blogg och vi har satt upp dom grymt snygga tavlorna som Martina köpte i London.


She's back.

Livia är sitt vanliga jag igen. Ingen gråt på morgonen, bara dom vanliga jollringarna och just nu leker hon för fullt. Det verkar som att hon bara hade en dålig dag igår och inte har någon öroninflammation. Natten gick i motsats till morgonen inte förbi lika smärtfritt. Har glömt bort hur många gånger vi har fått gå upp för att vicka på hennes säng så att hon somnar om. Men är hon sitt vanliga jag idag så borde det gå utan problem.

Söndag idag, snart är jag på jobbet i vanlig ordning. Ibland känns det som att jag är där mer än vad jag är hemma.

Vart tog den söta lilla flickan vägen?

Livia har öroninflammation, det verkar som det iallafall. Hon grät i stort sett hela morgonen och har varit trött och hängig hela dagen.Tyckte lite synd om Martina som fick en gnällig unge att umgås med hela dagen efter det julbord hon var på igår, hennes mamma kom iofs över och hjälpte till så det verkar ha gått ganska smärtfritt.

I övrigt så har dagen gått bra. Då jag kom hem från jobbet så ligger det en kebabrulle och väntar i köket som jag smäller i mig till West end star. I och med att jag är en tork för musikaler så kommer jag antagligen att följa det till slutet. Har redan mina favoriter och hoppas på att någon av de två vinner.

Nadja "street dancer"

Vill bara säga att min syster är grym på att dansa. Trots det korta uppträdandet så syntes det vilka som har det i blodet och vilka som inte har det.

Keep it real sistah!

Förkylning, huvudvärk och ny barnvagn.

Då jag vaknade kunde jag inte andas då min näsa var helt täppt med snor, lite efter det kom den härliga huvudvärken krypande. Ringde till jobbet och sjukanmälde mig, smällde i mig ett par alvedon och försöker ingorera huvudvärken medan jag sätter igång Storyteller och sätter mig med Livia i soffan. Efter en stund somnar vi in båda två men Livia vaknar efter vad som känns som tio minuter och börjar liva runt. Martina stiger upp och hjälper till med Livia medan jag fixar frukost (te och lussebullar) till oss.

Efter allmänt slöande (i stort sett hela dagen) åker vi in till söder och hämtar ut den nya barnvagnen som Martina fått för sig att hon vill ha, det är en bugaboo och ska tydligen vara en übervagn. Nu måste vi göra oss av med de andra två vagnarna vi har vilket egentligen inte borde vara så svårt. Får hoppas på att det går smidigt.

Nu ikväll kommer jag, Livia och min trofasta vän zycomben åka till förorten och kolla på när min syster har en dansuppvisning, kommer bli fett yao!!

Microsoft har för övrigt fortfarande inte skickat mailet med fraktsedeln så vi kan skicka iväg vårt trasiga xbox till tyskland. Funderar på att sälja skiten och köpa den lite mer pålitliga PS3an. Har hört att deras support ska vara effektiv plus att den inte låter som ett kärnkraftverk när man har igång den.

xbox.

Xboxet kommer att skickas till Tyskland för reparation, vilket betyder att jag inte kommer att kunna utmana mina syskon på Guitar Hero i jul.

Microsoft är skyldiga mig en jul.


Sushi, första bajset och dålig arbetsmoral.

Har haft en sån där "fan vad det här dagen går sakta" dag idag. Har haft mycket att göra vilket brukar leda till att dagen går snabbt, men inte idag. Jobbkvällen har mest bestått av irritationsmoment, patienter som klagar då man säger att man inte kan gå till kiosken och handla en tidning åt dom (vi hinner helt enkelt inte), tunga lik samt en kollega som är duktig på att lassa över jobb på andra. Den dåliga arbetsmoralen ligger med andra ord inte hos mig utan hos honom. Vissa av er kanske tycker att han är smart, - kom igen! Han tjänar ju pengar samtidigt som han pillar sig i naveln -,  men när det sker på min bekostnad så kan han inte förvänta sig mer än en lynchmob.

Köpte med sushi hem efter jobbet, har haft ett sug på det i stort sett hela dan. Kom hem och ropade på Livia från hallen och Martina svarar och säger att hon inte kan komma till dörren just nu. Jag tittar in i köket och ser Livia på pottan för första gången. Livia har alltså (utan att vara medveten om det eftersom hon blev satt där) skitit i pottan. Jag har nu insett att det är hundra gånger enklare när ens barn använder blöja. När jag tömde pottan kändes det som att jag plockade upp hundbajs och fick för första gången på elva månader en kväljning.

Det var i stora drag min dag.

Måndag morgon.

Livia går just nu omkring och snorar på alla sina leksaker och jag sitter och snorar framför tangetbordet. Både jag och Livia är med andra ord förkylda. Jävligt irriterande eftersom det inte var så länge sen vi blev friska från den förra omgången med snor och upphöjd spjällsäng, men det går väl över. I och med att jag gått omkring och varit halvförkyld i vad som känns vara över ett år köpte jag Kan Jang. Har hört att det ska vara bra för att slå ut även den värsta förkylning. Efter att jag köpt flaskan så läste jag igenom rekommendationerna och kom fram till att jag inte kan ta dricka det, främst av den anledningen att astmatiker och allergiker inte ska ta det eftersom Kan Jang verkar innehålla i stort sett större delar av en skog vilket kan sluta med uppsvälld tunga och liknande, vilket i mitt fall antagligen skulle slutat med en näradödenupplevelse.
 
Helgen har som vanligt gått snabbt. Åkte in till city och letade julklappar i lördags med Livia och Nadja, hittade det mesta och har bara ett fåtal kvar att köpa. Lördag kväll spenderades med Nadja, några drinkar varvat med God Of War 2 samt filmen Wrong Turn 2: Dead end (dåligt skådespeleri varvat med splatter och lite nakna bröst). Under söndagen tittade vi (jag, Nadja och Livia) på The Bourne Ultimatum samt Snoop Doggs Hood of Horror. Det var bara en av dom filmerna som var bra, ni kan säkert gissa er fram till vilken det var. 

Red ring of...

Min dag med Livia har varit hur bra som helst. Hon vaknade runt sju så jag flyttade över henne till sägen där vi låg och diskuterade fram tills det var dags för frukost. I och med att det har regnat i stort sett hela dan så har vi inte varit ute. Vi har dock jagat varandra runtom lägenheten, jagat katten så han blivit stirrig samt lekt med några av Martinas gamla pedagogiska leksaker.

Då jag la henne efter lunch blev jag sugen på lite Guitar Hero men möttes av de tre beryktade lamporna. Xboxet har på något sätt begått självmord vilket leder till att min inplanerade kväll med zombies i en galleria (efter att jag lagt Livia) har gått åt helvete. Vad ska jag nu göra ikväll? Kolla på Idolfinalen?

Fan jävla piss skit!

Red ring of death

Tandträff.

Då jag kommer hem från jobbet nu på morgonen så sitter redan tjejerna vakna i sängen. Martina gnuggar bort sömnen från ögonen och Livia tittar på mig med sig vanliga glada min och sträcker handen och hälsar med ett eeh!. Då de var på väg till en infoträff på BVC om barntänder så bestämmer jag mig för att följa med och höra vad de har att säga. Hon som har träffen visar sig vara en uppstirrad tant som pratar för fort och är allmänt virrig, detta gör helt ärligt att jag inte vill att Livia ska gå till folktandvården då det väl gäller. Om folktandvården nu vill att man ska gå hos dom så kan dom gärna skicka ut människor som kan informera på ett bra sätt och som inte ger intrycket av att alla som jobbar där är lika uppstirrade.

Imorgon åker Martina till London så jag kommer att vara hemma solo med Livia fram tills på söndag. Ska bli skönt att bli en latte farsa för en helg. Inte nog med att jag får vara med Livia själv, jag kommer även att få plöja med barnvagnen som alla latte mammor gör. Ska bli spännande.

Night watch.

Nattpasset har gått fort, har mest spenderat tiden med att läsa  Harry Potter och Dödsrelikerna, som de flesta vet är den sista boken i Harry Potter serien. Läste för övrigt att J.K Rowling ska börja skriva en deckarserie nu då hon lämnar trollkarlsvärlden. Får se om min bokberoende sambo köper några av de böckerna, men jag tror inte det, hon är inte mycket för deckare överhuvudtaget.

Råkade för övrigt ut för en nerblodad entré på jobbet inatt, en patient hade smitit ut för att röka och hade på något sätt skalat av ett hudlager på ena foten så att det såg ut som att någon hade styckats och sen släppats iväg över entrégolvet. Det faktum att jag hade pratat med min syster i telefon tidigare och pratat om zombies och Resident Evil gjorde att fantasin skenade iväg ganska rejält. Under ett annat jobb fick jag gå genom en av de långa och mörka sjukhuskulvertarna, jag tänker tyst för mig själv, "fan vad mörkt det är!" och ser då jag väl kommer fram till hissarna i slutet att det ligger en omkulvällt rullstol. Alla som har spelat Silent hill borde koppla rullstolar till deformerade sjuksystrar och läskiga sjukhuskorridorer. Att kulverten dessutom leder till psykavdelningarna gjorde att jag faktiskt upplevde lite rädsla och stog och kollade bakom mig hela tiden medan jag väntade på hissen.

Med andra ord har natten (förutom de stunder jag spenderat med Potter boken) skrämt skiten ur mig.


Morgon.

Har spenderat morgonen med att brutalt avrätta människor i moralpaniken Manhunt, lika bra att spela igenom det innan jag tar tag i Manhunt 2. Martina och Livia är hos tandläkaren. Hon var snäll nog att ta med sig Livia så att jag kunde få sova ut ordentligt, men varför sova då jag kan leka mördare ; ).


Jag har skaffat mig en blogg.

Jag har alltså skaffat mig en blogg. Jag vet vad ni tror, att den här bloggen kommer att uppdateras lika ofta som min nu ganska bortglömda bilddagbok. Ni har kanske rätt. 

RSS 2.0