Heja Vällingby.

Idag på morgonen så åkte vi iväg till den grandiosa invigningshelgen av nya Vällingby Crentrum. Och det var precis lika tråkigt som jag trodde att det skulle vara. Det var som vilket centrum som helst. Samma affärer som finns överallt. Men samtidigt, vafan trodde jag? En berg och dal bana mitt i? Det hade varit coolt! Martina hittade i alla fall en grön tvålpump som matchar det gröna temat vi har i vårat badrum.

Idag har jag varit trött, ovanligt trött. Somnade i bilen då vi var på väg hem, både jag och Livia satt och sov i baksätet. Det var faktiskt sjukt obekvämt, men det gick i alla fall. Annars så har vi inte gjort så mycket. Martina sydde i och för sig en ny mössa till Livia som hon verkde gilla. Bildbevis på det hittar du här.


God, i owe you one.

Hittade det här blogginlägget precis, och kan bara säga att jag är så glad. Så glad över att jag inte bor i Skellefteå längre.

Till mina tjejer.

Tillägnar dessa låtar till mina älskade tjejer.



(Update)


Snake? Snake?! Snaaaaaake!

De flesta känner till den frasen, i alla fall de som spelar Metal Gear serien. Har spenderat en liten del av dagen med att spela den andra delen och har redan fastnat för Kojimas filmiska stil. Hade faktiskt glömt bort hela början av spelet och kom på mig själv att sitta helt inne i tvn då en av de längre filmsekvenerna sätter igång. Snart så släpps den fjärde och sista delen i serien, såklart på en konsoll som jag INTE har (presenttips). Satt och funderade på hur Kojima kommer att avsluta serien, och jag kom fram till att han måste döda honom, hoppas han gör det. Ärofyllt och episkt ska det vara.

Vi har inte gjort så mycket idag, mest tagit hand om oss själva. Jag gick och la mig en sväng på eftermiddagen då jag hade en migränattack på g, två timmars skön och svettig sömn senare så var den borta. En snabb resa ner till affären senare för att handla middag så sitter jag nu här, Livia sover och Martina har på sig sin mysfilt i soffan. Är faktiskt helt nöjd med situationen.


En bra dag.

Eller rättare sagt en eftermiddag. Då det faktiskt var ganska bra väder ute och vi inte varit ute ordentligt sen vi kom hem från sälen så tog vi en sväng ner till Fridhemsplan. Kändes bra att se folk igen (den lilla folkmängden vi såg i sälenbyn räknas inte) och västermalmsblandningen smakade bra vilket jag ser som ett framsteg i kureringsprojektet. Tyvärr var det jävligt kallt så tanken att gå omkring med en kaffe och kolla skyltfönster sket sig.

Livia har varit på bra humör idag och natten har faktiskt gått helt okej. Jag märkte ingenting av de tre första gångerna hon vaknade så Martina fick ta det. Hon fick iofs ett hostanfall som jag fick ta i vardagsrummet med henne men det gick ändå över ganska snabbt, så antingen så håller hon på att bli bättre eller så har vi vant oss vid att sova lite. Hoppas innerligt på det sistnämnda. Jag älskar verkligen att sova.

Ikväll ska jag göra eget potatismos. Blev sjukt sugen på det då vi pratade om vad vi skulle äta till middag. Till det blir det kyckling och sallad. Blir nästan förvånad över att vi lagar mat, trodde vi skulle köra takeout som vanligt. Det känns som att Martina kommer att somna tidigt i soffan idag, så antingen så spenderar jag kvällen med Solid Snake i Metal Gear Solid 2 eller så tafsar jag på henne då hon sover. Kul va?

Det luktar snor här.

Det gör det, fast det beror på att min näsa är fullt av det. Samma gäller Martinas och Livias. Natten har varit en pärs, Livia har verkligen inte kunnat hitta någon ställning att ligga i, allt var bara fel. Hade jag henne i knät så var det okej i två sekunder, sen så började hon slänga med huvudet och gnälla. Samma sak om jag lägger henne ner. Det enda som verkar funka är då jag står upp med henne och vaggar lite fram och tillbaka, nackdelen med det är att jag somnar stående om jag gör det. För att slippa hennes gnäll så sätter jag på mig iPoden och lägger henne i soffan, lägger mig brevid henne och försöker klappa henne till sömn. Efter ett tag så funkar det. Vaknar sen av att Livia slår mig i bröstet runt sex snåret. Vakna! Det är Teletubbies!

Min pappaledighet har i alla fall börjar på allvar. Den kunde ha börjat trevligare men det är bara att anpassa sig. Men samtidigt, hur kul kommer det att vara att träffa andra ungar om man kommer gå omkring och vara rädd för att bli sjuk hela tiden. Samtidigt så kan man inte låsa in sig heller, även fast det lockar väldigt mycket just nu. Skitsamma, det som har hänt har hänt. Får se det från den ljusa sidan, Livias imunförsvar kommer att kicka ass då hon blir större.

Nytt utseende, igen.

Inte på mig, utan på bloggen. Satt och lekte fram en lite snyggare och roligare header till min eminenta blogg. Bakgrunden jag hade innan passade inte den numera lekfulla och färgglada headern så det blev ett parketgolv, typ. 

Jättefint blev det i alla fall, kanske.

Antibiotika och muffins.

Efter vad som kändes som världens snabbaste natt så var det dags att återigen ta med Livia till soffan för lite morgonkel. Livia var inte alls med på de planerna, hon vaknade med ett leende men det vändes upp och ner ganska snabbt. En massa gnäll och ingenting-är-bra-fatta senare så går Martina upp. Då somnar Livia och vi kommer på att vi ska åka till vårdcentralen. Eftersom det är öppen mottagning och vi bor på sträckan Kryckexpressen - Bårhuset så är det bäst att skynda sig vilket leder till att vi måste väcka Livia och stressa iväg. Väl inne hos läkaren så konstateras det lite inflammerade öron tillsammans med lite influensa hos Livia, Martina har fått något som liknar influensa och jag har fått en släng av aids. Nä, men jag har samma som Livia fast utan de inflammerade öronen. Jag och Livia får antibiotika medan Martina får klara sig med alvedon och ipren. Med andra ord så är det mest synd om mig och Livia vilket vi firar med muffins från The Muffins Bakery.

Så, summa kardemumma, Sälenviruset var inte ebola utan (troligtvis) influensan, eller bara en jävligt stor förkylning.  Som det är just nu så hade jag hellre tagit ebolan, då hade man åtminstone fått sova om nätterna.

Annandag påsk med hosta och snö.

Vafan kommer all snö ifrån? Visst det kan vara mysigt, men kom igen! Trodde jag skulle slippa se det nu när jag faktiskt åkt till snön! Kunde lika gärna ha stannat hemma och kollat på skiten genom fönstret.

Livia är fortfarande sjuk, hon har inte lika hög feber, men den ligger och spökar lite. Hennes hosta däremot hänger kvar. Hon hostar så mycket att hon inte kan sova om nätterna, vilket går ut över hennes humör vilket i sin tur går ut över mitt och Martinas. Förhoppningsvis så får hon sova något inatt, jag somnade i soffan igår så Martina fick dras med det tidiga nattpasset. Ett tag efter att jag lagt mig i sängen så vaknar jag av Livia hostar och gnäller, couch here we come! Ibland så känns det som att jag och Martina är särbos trots att vi bor under samma tak.

Martina går omkring och är irriterad över allt idag, katten har fått sig några utskällningar. Mest för att han är i vägen då hon ligger i soffan och tycker synd om sig själv.

Dags att försöka lägga Livia nu.


Wuuääh vs. ta! ta! ta!

Livia har fortfarande feber. Hon har haft runt 39 grader hela dagen, så hon pendlar mellan att vara glad med en alvedon i röven eller att gnälla då hon inte får som hon vill eller då alvedonen slutar verka. Åkte en sväng till apoteket för att bunkra upp lite ifall det nu blir så att vi inte kommer ut imorgon. Fick dock stanna på vägen och tanka bilen, mindre kul men ganska nödvändigt.
 
Hittade för övrigt en bild på Jennifer Tilly idag. Allvarligt, hur het är hon inte på den här bilden? 



Sälen 2008.

Jag har som jag skrev igår varit i Sälen. Ni som har saknat mina inlägg vet nu orsaken till varför jag inte har skrivit på en vecka.

Sälen som sagt, kul att se faktiskt. Jag menar, hur ofta ser man berg egentligen? Och det var faktiskt lite skönt att få se snö i enorma mängder. Bilresan upp gick i alla fall bra, stannade en snabbis i Gävle för att handla kopiösa mängder mat som vi antog skulle gå åt under veckan. Livia var på bra humör och trots att resan gick på strax över sju timmar totalt så gnällde hon inte en enda gång. Väl framme så packas det upp, rummen fördelas och kvällsmat lagas. So far so good. Dagen efter inleds med att shoppa liftkort och att hämta ut snowboardutrustningen jag bokade innan vi åkte iväg. Första åket går åt helvete men det var ganska väntat, det var typ sju år sen jag åkte bräda sist och jag blev faktiskt ganska imponerad av mig själv då jag insåg att det mesta satt kvar. Jag hade däremot glömt hur ont det gjorde att ramla, eller hur svårt det är att ställa sig upp då man väl ramlat. Muskler jag trodde jag hade använt ganska väl visade sig vara grymt otränade och insikten att jag som gubbe kanske borde lägga av med snowboard infann sig men gick över snabbt och gick över i jag-ska-träna-och-bli-smal-och-börjar-med-att-åka-snowboard-och-äta-gröt-varje-dag-tankar. Följande dag vaknar jag med grym träningsvärk i låren och feber. Den mysiga febern sitter i hela dagen så jag åker inget alls, känner att jag måste bli bättre, men det blir bara sämre. Febern övergår till frossa, hosta och snor. Är dock inte ensam om det redan fanns sjukt sällskap i stugan. Martina lånar mitt liftkort följande dag och testar om hon kan åka lite skidor medan jag tar hand om Livia. Hon kan åka och det nästan strålar om henne då hon kommer ner till liftarna efter sitt första åk.

Eftersom vad som verkar vara ett ebolavirus har slagit fäste i stugan så blir det inte så mycket mer åka för vår del. För att få tiden att gå lite så åker vi in till Sälen by för att kolla runt lite, finns inte mycket att kolla på överhuvudtaget men jag köper en luvtröja som det står Sälen på att ha och mysa i om kvällarna. Synd att den kostade 2 lax om man räknar med liftkort och utrustning i priset.  Vi åkte hem igår istället för att göra som resten av de som var med och åka idag. Kände att det inte var någon idé att vara kvar då vi ändå mådde piss och inte kunde göra något åt det heller. Nu är vi i alla fall hemma. Martina går på ibouprofen och Livia på kärlek och Kleenex. Jag är övertrött eftersom Livia har hållt mig vaken hela natten med gnäll och gråt. Snart ska vi hämta våran katt och efter det ska jag inte göra NÅGONTING, förhoppningsvis.

Sälen 2008 var med andra ord den sämsta resan hittills.

Home sweet sofa.

Vi har precis kommit hem från Sälen och jag sitter i den ofantligt sköna soffan, äntligen! Har verkligen längtat efter min soffa, med divan och allt. I love you sofa.

Orkar inte skriva om min Sälenupplevelse just nu så jag tar det imorgon istället.

Söndag sköna söndag.

Ja, det är söndag idag, och jag ska ha en söndag där jag inte kommer göra så mycket. Vad jag vet i alla fall. Helgen har varit bra, till och med mycket bra. Att lämna bort Livia natten till lördag var faktiskt skönt. Slippa tänka på att man måste gå upp tidigt dagen efter, kunna vara uppe sent och bara slappna av. Bra skit helt enkelt.

Hur va daten då? Jo, vi sket totalt i bion. Vi bestämde att vi skulle lämna bort Livia en annan helg så vi kan göra om det hela. Så vi åkte in till Söder och promenerade för att hitta ett ställe att äta på. La Cucaracha vad smockfullt så planen med att äta Spanskt sket sig. Det blev Grekiskt på Dionysos istället. En middag och en flaska vin senare är vi på väg till Bonden bar för att möta upp efterlängtade kompisar. Sjukt kul att se dom igen, känns som att det var en evighet sen sist. Efter en stund på Bonden så blev det gemensam hemgång till oss för matkonsumtion och filmen Superbad. Bra film för övrigt, kolla den om du inte sett den tidigare. Lördagen bestog av att hämta Livia hos sin mormor och en fika i västermalmsgallerian. Kvällen hemma med god mat och melodifestivalen var mysig den med.

Idag är det som sagt söndag och vi ska packa allt inför sälen. Låter sjukt ansträngande just nu, men det får ta den tid det tar. Vi måste även komma på vad vi ska laga för mat i sälen så vi vet vad vi ska handla för mat, crap. Bäst att börja ta tag i det hela, eller jag väntar tills Martina vaknar.

Ps. Jag gillar tjejer och jag gillar piano, Dessa två i kombo kan inte bli fel. Ganska kul att höjdpunkten på melodifestivalen igår var just det.

Maia Hirasawa - The Worrying Kind


Pappaledig och barnfri.

Okej, nu är jag officiellt pappaledig. Sista dagen på jobbet kändes faktiskt bra. Det blev mycket, "du får ha det så bra" och "hälsa mammorna i parken, hehehehe", men det kan man nästa förvänta sig av ett det gäng jag jobbar med. Nu gäller det i alla fall, bonding på hög nivå, promenader, bajsexplosioner och gnäll varvat med skratt och varma leenden. Det kommer bli grymt.

Jag börjar min pappaledighet med att lämna bort Livia till sin mormor, bra början, verkligen, hehe. Jag och Martina ska på date ikväll. Planen var att gå på bio och kolla på Sweeney Todd men det skiter vi i. Kan lika gärna göra det någon annan gång. Vi ska ut och käka någonstans på söder, vart vet jag inte, bara det inte blir Pizza Hut eller Jerusalem Kebab så är jag nöjd. Efter det en sväng till Bonden Bar.

Dags att dra, mors!


3 pass kvar.

Jag har bara tre dagar kvar på jobbet, ansökningen om föräldraledighet är inskickad till försäkringskassan och det mesta känns bra helt enkelt. Jag har lite ont i halsen men det får jag ta helt enkelt.

Igår var jag ledig och vi spenderade en del av dagen med att städa. Städade till och med under soffan, vilket vi måste göra oftare, Livia hade samlat en del där under tillsammans med en jävla massa dammråttor. Tänkte ta en bild på det och lägga ut här, men Martina vägrade, tråko! Resten av dagen spenderades med Livia och Altair i Assassins Creed.

När jag somnade i soffan igår kväll så försökte Martina väcka mig så jag skulle gå upp och borsta tänderna, men det gick inte tydligen, hon sa att jag var helt oväckbar. Trodde bara jag kunde däcka så hårt med alkohol i kroppen, men det var tydligen fel.

Idag ska jag jobba kväll på sjukhuset vilket innebär att jag kommer att missa halloween avsnittet av Greys Anatomy ikväll. Jag kan be Tessan att skicka över det via msn men eftersom de tog 27 timmar att få över det förra så känns det inte direkt aktuellt. Får helt enkelt be våran tekniska granne komma över och öppna portarna på routern åt mig. Jag har försökt öppna skiten men jag får det helt enkelt inte att funka, fick reda på igår att jag måste ha en fast ip adress och jag har INGEN som helst aning om hur man fixar fram en sån. Vetdu hur man gör?


Ny header.

Jag har en ny header och jag har gjort den alldeles själv. Ganska ful och enkel egentligen och jag ångrar redan att jag inte gjorde bubblorna i hörnet i samma färg som texten. Skitsamma, nästa gång blir det bättre.

Fem pass kvar.

E frågade mig igår hur många pass jag har kvar till min pappaledighet. Jag räknade fel först och sa att det var fyra kvar, men det är fem. Ingen större skillnad egentligen. Det känns nästan läskigt nära nu, ska bli skönt men samtidigt lite läskigt. Inte för att jag kommer att vara hemma med Livia ensam, utan för att jag måste hitta på något varje dag, annars kommer jag antingen att bli helt förslappad och tjockare eller klättra på väggarna av uttråkning. Men det är väl bara att göra något, så länge Livia håller sig frisk i alla fall. På tal om att hålla sig frisk så verkar det som att Livia är på väg att bli just frisk. Hon hostar inte lika mycket nu och hon har sovit bra de senaste två nätterna, hennes aptit verkar vara tillbaka så det känns som att det börjar lösa sig nu. Bara hon inte träffar på en massa snoriga barn nu, skulle vara grymt irriterande om hon blev sjuk igen så nära inpå. Så, snoriga barn! håll er minst tio meter från Livia.

Livia lämnade just tre DVD filmer i mitt knä, Mio min Mio, Chocolat och Almost Famous. Är det en rebus inför pappaledigheten? Menar hon att vi ska bli lika coola som dom i Almost Famous, äta chocklad om dagarna och kolla på Mio min Mio? Hon lämnade tillbaka Mio min Mio nu, tog fram Hellboy istället. Hon kan sina filmer min lilla tjej.

Update, en bild från imorse


Tänkte bara meddela..

  • Projekt bli smal går inte alls åt rätt håll, kan eventuellt bli ändring på det i sälen då jag kommer att aktivera mig i snön.
  • Livia är snorig och hostig, som vanligt. Martina var dock snäll nog att ge mig sovmorgon imorse så jag fick sova ut. Diverse skrik och hostningar störde sömnen lite men jag vaknade utvilad och bytte plats i soffan med Martina som fick gå och sova.
  • Ska jobba hela helgen, mindre kul.

Host, host och mera host.

Båda tjejerna är sjuka, och jag kommer antagligen att blir det så fort de blir friska. Natten har varit ett helvete rent ut sagt. Martina tog Livia första gången hon vaknade men efter en stund så tog jag över då Livia var riktigt jobbig och gick Martina på nerverna. Försökte få henne att sova i soffan och de gick sådär, då hon väl somnade in så började hostandet igen, tillsammans med gnällandet, varvat med lite annat hostande från sovrummet där Martina ligger. Efter ett tag så gick det i alla fall bra och Livia lugnade äntligen ner sig och somnade in tillsammans med mig. Hon vaknar så klart lagom till de äckliga teletubbies och hostar sig igenom både elias, postis per och boblins, underbart, verkligen. 

Jag avskyr sjuka människor som smittar min familj. Alla borde leva i såna här


Visst är det onsdag idag?

Känns som att alla mina dagar bara smälter ihop till en stor smet. Sömnrytmen är återigen fucked up då Livia spenderar sina nätter med att ha sin kruppliknande hosta, de gånger hon somnar in så vaknar hon av att hostan sätter in eller av att hon bökar så mycket. Vi har gett henne den hallucinogena hostmedicinen (och enligt mig den totalt värdelösa) Mollipect i ett försök att dämpa hostan. Men Livia blir mest stirrig och nervös av den, så det är inte så konstigt att hon inte kan somna.

Insåg i måndags att jag bara har två veckor kvar till min pappaledighet, kom som en chock då jag trodde att det var minst tre veckor kvar. Några på jobbet har frågat vad jag ska göra under min ledighet och jag svarar att jag inte har planerat något egentligen. Tror inte det är någon mening med det, lika bra att inte göra det så man slipper bli besviken över att man inte hann med allt. Det enda jag ska göra är att kanske hitta flera öppna förskolor, läs smittohärdar, ifall den som finns här är totalt värdelös eller full av snoriga outbreakapor.

Vi har fått en planritning över lägenheten vi ska flytta till så nu vet vi att lägenheten består av en massa dörrar. Tre rum och ett ganska stort kök samt att balkongen finns i anslutning till sovrummet. Satt och kollade lite möbler och sånt igår och fick lust att lägga ut precis alla möbler vi har i vardagsrummet på blocket och köpa nytt. Får se hur det blir med det.


Snart så.

Om mindre än två timmar så landar mina tjejer på Bromma. Ska bli skönt att se dom igen, har saknat dom. Vi har i och för sig pratat varje dag över telefon, men det är inte riktigt samma sak. Livia säger inte så mycket så av henne får jag mest ett hjärligt dada, av Martina en snabb redovisning av det som gjort under dagen. Längtar efter att få hålla Livia igen, hoppas hon är på bra humör efter sin flygresa. Om inte annat så får hon helt enkelt bli det då hon ser mig. Martina ska tydligen ha klippt sig nu då hon varit borta, ska bli spännande att se vad den spanska frisören hittat på. Apropå det så måste jag också klippa mig. Funderar på att gå till en frisör för första gången på kanske tio år, eller bara raka av skiten.

Imorgon är det jobb som gäller. Sexdagars veckan ligger som ett tung moln, men det är bara tre veckor kvar (tror jag), sen är det blöjor och parker som gäller.

Jag är för övrigt på jakt efter BEEF dokumentärerna. Det ska finnas fyra stycken och hittar ni någon av dom till ett bra pris så skicka en länk.


Film, katt och mat.

Sen i fredags så har jag kollat på fem filmer, ätit för många empanadas (chilenska piroger) och varit alltför slö. Faktum är att jag har inte orkat göra så mycket. Det enda sociala jag gjort var att sitta på Dovas och sen hamna på en hemmafest där medelåldern vad betydligt lägre än vad jag är. Idag har jag inte ens varit ute, om man inte räknar den gången jag var ute på balkongen för att få lite luft i ansiktet. Skyller på vädret, det har regnat hela dagen och som alla vet så får gubbar ont i sina leder av att vara ute i regnet, yeah, precis så är det.

Min gräsänklingshelg har med andra ord gått åt att kolla på film, ha en kelsjuk katt efter mig, sova (förutom de gånger jag har blivit väckt av katten), kolla på mer film och sen bada. Känner mig en crazy cat man.

RSS 2.0