Långhelg.

Jobbar dag idag, och efter det så är jag ledig i tre hela dar. Sjukt skönt. Mina planer är att försöka få Livia att sova hela natten genom att trötta ut henne så mycket som möjligt om kvällarna, spela Dead Rising och kolla på Heroes. Ikväll ska jag träffa en gammal vän för öl och biljard på ett av stans mest fashionabla biljardhak, biljardpalatset.

Natten har varit helt okej fram tills då Livia fick för sig att vakna i vad som kändes som varje halvtimme för att gnälla och gråta, vid halv sex tröttnade jag och lämnade henne i sängen med Martina. Intog soffan för att sova den sista stunden innan det var dags att gå upp och jobba.

Ibland saknar jag verkligen att kunna sova. Men det beror mest på att Livia överlag sover bra om nätterna, skulle hon inte göra det så skulle jag nog vara van vid det.

Jobbhelg med utgång.

Helgen har gått förbi, snabbt gick det också. Tanken att gå och träffa saknande vänner flyttades fram till lördagen då det helt enkelt var planerat att utgången skulle ske då. Lördagen var mycket trevlig och resulterade i att jag var hemma tre timmar innan det var dags att gå upp och jobba. Det var inte så kul att stiga upp då alarmet ringde men dagen gick förbi förvånansvärt snabbt. Kanske lika bra det, hade den inte gjort det så hade jag nog dött på jobbet.

Idag är jag ledig och har inte gjort så mycket. Livia vaknande och var jobbig under natten och då jag gick upp för att ta henne skällde Martina till och sa åt mig att gå och lägga mig på soffan. Gjorde det och lyssnade lite på då Martina kämpade på med en arg Livia, somnade in efter ett tag och vaknade relativt utvilad.

Idag ska det kollas på Heroes, har tolv avsnitt kvar på den första säsongen så det kommer inte bli så mycket mer än tv och soffa idag. Helt okej för min del.


David Bowie - Life On Mars?

Vaknade med den här låten i huvudet idag.


Något deppiga hits.

Zero 7 - In The Waiting LineSade - King of Sorrow


Jahopp.

Igår var jag ledig vilket innebar en dag med Livia, förutom dom två tre timmar då Martina skulle iväg på kalas med henne. Under den tiden passade jag på att spela klart Kane & Lynch, slappa och kolla på framtidens vapen på Discovery (inget som jag följer men satan vad vapen det finns). Tjejerna kommer hem, leker lite, Martina får leka taxifirma medan jag och Livia förbereder middagen, eller rättare sagt, Livia river ner allt i skåpen och jag får hacka grönsaker.

Såg en dokumentär igår om en 400 (400!!) kilos kvinna, sjukt. För det första så förstår jag inte hur man låter sin kropp bli så. Nu kan jag inte hela hennes bakgrund, hon kanske har det i generna. Men kom igen, att medvetet låta sig själv bli så stor, att gå med på att vara sängliggande i över 4 år bara för att man inte kan ställa sig upp och gå, det är hemskt. Och sen det faktum att det i vissa länder finns människor som äter ihjäl sig medan det i andra länder finns folk som svälter ihjäl. Jag säger inte att 400 kilos kvinnan hade det lätt, men är man som dom sa igår, morbidly-obessed, så har man gjort det valet själv. Hon valde i och för sig att göra något åt det, cirka 300 kilo för sent.

Idag är det i alla fall torsdag. Snart helg för andra, fyra dagar kvar till en dag ledigt för min del. Livia vaknade med bajs upp till nacken, hon är lös i magen och lite gnällig. Hon får inte bli magsjuk igen. Martina ska ha tjejmiddag på fredag så jag är portad från hemmet, typ. Får säkert stanna hemma om jag vill men har ingen lust med det, saknar att umgås med dom vänner jag inte sett på ett tag, förhoppningsvis så umgås vi på fredag.

Låt den rätte komma in.

Tror att det är första gången som jag ser framemot en svensk film, för att inte tala om en svensk skräckis. Filmen är baserad på John Ajvide Lindqvists roman "Låt den rätta komma in" som måste läsas av alla som gillar att bli skrämda.Ny frilla.

Inte på mig, utan på Livia. Hon har gått omkring med fem tofsar i håret ett tag nu och då vi tog bort dom så såg hon ut som Ace Ventura (bildbevis kanske kommer).

Helgen som gick har vi mest bara tagit det lugnt, eftersom både Livia och Martina har varit dåliga i magen så blev det helt enkelt så. Är mest glad över att det inte fortsatte utan bara varade i några dagar. Igår var vi ute i Kungsängen och hälsade på The Carlssons där Livia passade på att äta kattmat då ingen tittade på. Det verkar dock ha varit ganska bra för hennes mage eftersom hon gjorde en bajsexplosion imorse. Vi har trots det inga planer på att införa det i hennes vardagliga kost.

Jeansjackan som jag skrev om i tidigare inlägg tog jag mig råd till och funderar nu på att köpa lite patches att ha på. Finns det hip hop patches?

Beroende av reklam.

Så fort det blir reklam på tv så stannar Livia upp och tittar förtrollat på tvn. Är detta vanligt eller borde jag bli rädd för hennes framtida shoppingbeteende? I och för sig så skulle det inte förvåna min om hon blir lika galen i att handla saker som mig. På tal om att handla saker så hittade jag en jacka på H&M som jag är sugen på. En jeansjacka som faktiskt såg bra ut på mig. Senaste gången jag hade en jeansjacka var då det var inne att ha t-shirt med slipover, med andra ord så var det ett tag sen. I alla fall, jackan kostar 398:- och generösa bidrag till ännu i en jacka i min jacksamling tas gärna emot.

Ikväll är det dags för West End Star på tv3. Ska bli spännande att se Viktoria och Linda sjunga duett, vem kommer outshina den andre?

Japanskt bibliotek.

Hittade det här klippet på Youtube för ett tag sen då jag sökte på japanska tv shower. Japanska jackasses går in i vad som ser ut att vara ett bibliotek och utsätter varandra för diverse elakheter. Sjukt kul är det i alla fall. 
 

Skvätt skvätt.

När det var dags att gå och lägga sig igår så vaknade Livia, som vanligt. Hon var tydligen jävligt förbannad över något och skrek sig nästan hes. Mina planer på att spela Kane and Lynch fram till mitt i natten blev inte av utan fick ta med mig Livia ut i till soffan så att Martina kunde däcka i sängen. Hon blev självklart pigg så vi kollade lite på New York Undercover och somnade till slut. Blev väckt lite då och då av en vass fotsula i ryggen men orkade inte riktigt flytta på henne, hade ingen större lust att se henne pigg igen.

Vi ska för övrigt försöka potträna Livia nu. Har ingen större aning om hur man gör. Hon har gått omkring och skvätt nu på dan då vi låtit henne gå omkring utan blöja, så Martina har fått gå efter med papper och en Ajax flaska. Vi kanske är lite för tidigt ute, kinerserna har en metod som gåt ut på att barnen associerar kiss och bajsdags med då föräldrarna visslar, ganska sjukt egentligen.  


Michael Jackson - Beat it.

En grymt bra låt helt enkelt. Lite onödigt vetande är att Michael DeLorenzo är med som dansare i bakgrunden. För er som inte vet vem det är så är det Det. Eddie Torres från New York Undercover.


Min vän Schweizernöt och Livias första fight.

Sitter med en kaka schweizernöt och lyssnar på Alice In chains unplugged skiva. Ni som inte har den, köp och lyssna.

Dagen har gått förbi utan några problem. Satte Martina i karantän i sovrummet där hon har fått sitta i stort sett hela dagen. Hon har gått fram och tillbaka från toaletten och försökt att tränga bort tankarna på att spy. Det har gått bra enligt henne själv, personligen tycker jag att det är korkat att inte gå upp och spy om man nu känner att man måste det. Men har man en fobi så har man. Vet inte riktigt hur man ska ta itu med den heller, kan kanske ropa in henne till toaletten för att kolla på när jag spyr någon gång, i rent botningssyfte såklart.

Jag och Livia var för övrigt ute på en promenad idag, gick ner till affärn och handlade och på vägen hem så stannade vi till i parken för att leka lite. De sedvanliga grupperingarna var redan där, lattemammor vid gungorna och lattepapporna vid klätterställningarna. Jag och Livia stod mest och kollade på alla och gick omkring i bakgrunden då en snorig kille går förbi och tittar på Livia, hon tittar tillbaka och fortsätter gå omkring. Killen spinger iväg och Livia staplar efter, sen går allt snabbt. Killen springer fram och puttar omkull Livia, vafan! Ser mig själv örfila ungen framför alla föräldrar. Den fula ungens mamma spriger fram och tar tag i sin son och undrar vad han gjorde, ja vafan tror du tänker jag. Lyfter upp Livia som inte vet vad som hänt utan bara tittar runt sig som om det inte har hängt något alls. Mamman säger åt sin son V att säga förlåt, han säger det samtidigt som mamman håller koll på hans snoriga syster som hon håller i famnen. "Hur gammal är hon?" frågar mamman efter en viss krystad tystnad, "ett år" svarar jag och hon säger, "jaha, lika gammal som min dårå", tittar ner på hennes dotter I som slickar i sig sitt snor. Hon säger sen att hon inte kan gå ännu, inte så konstigt om hennes bror går omkring och puttar ner folk tänker jag samtidigt som jag artigt säger hejdå och att det inte var någon fara med Livia. Hon grät ju inte ens. Vi går hem, stannar på vägen och tittar på i stort sett allt. Väl i hallen så tippar Livia framåt och slår i pannan i väggen, det går bra nu! Lite gråt och en liten bula senare är allt bra igen. undrar vad som händer imorgon?


Alice In Chains - Man in the box

Hur bra är inte det här? Feeeeiaiaiaid my eyes!


En frisk och en sjukling till tack.

Livia mår bra, hon har inte gett några tecken på att hennes mage skulle vara i obalans längre utan morgongröten gick ner som vanligt tillsammans med en kopp vatten. Martinas mage verkar dock inte vara i balans, hon gick och la sig tidigt igår och sa att det var ont i huvudet som var orsaken, vilket det säkert var. Jag hade tänkt att gå och lägga mig samtidigt men då jag ville kolla på tv så blev det soffan så att jag inte skulle störa hennes huvud. Somnade givetvis in på soffan men fick gå upp några gånger för att vagga Livia till sömns. Efter några gånger så somnar hon in på riktigt men nu är det Martinas tur, hon går på toaletten och sitter där i vad som känns som flera timmar. När jag vaknar på morgonen så har jag fått ett sms av Martina som säger att hon inte mår bra och att jag måste stanna hemma med Livia, sagt och gjort. Vet inte om det är lasagnen vi gjorde igår eller om det är något annat, men det känns som att vi blir sjuka i skift, snart är det kanske min tur att sitta på toaletten eller att ha huvudet nere i toastolen. Verkligen en bra början på 2008.

Onsdag med hemlagad middag.

Onsdag, har jobbat dag idag vilket leder till att jag kom hem tidigt från jobbet. Känns som att det var ett tag sen, tror att det var i början av förra veckan som jag slutade tidigt sist, men jag kan ha fel.

Gårdagen gick mest åt att hålla koll på Livia så att hon mådde bra, vilket hon faktiskt gjorde. Hon spydde inte en enda gång så det var inte magsjuka hon åkte på. Antagligen så var det bara något som hon fått isig. Vi tog det dock försiktigt med maten så hon fick mest frukt och vatten eftersom vätskeersättningen inte var någon större hit.

Håller på att laga lasagne på husets resurser. Får se vad det blir av det hela, Martina får kommentera och säga vad det smakade.


Kräksjuk eller bara dålig?

Natten har varit ett helvete. Trodde inte att det skulle vara så farligt då det väl kom, jag menar, hon kräks, jag torkar upp, tröstar och sen är det bara att börja om igen. Som att tvätta håret två gånger på rad. Det jag inte hade tänkt på var lukten, den där fräna lukten av magsyra och gammal mat, som då man druckit för mycket och inte kan hålla tillbaka kebabtallriken.

Natten börjar i alla fall strax efter tolv då Livia vaknar och gnäller till lite, efter att ha turats om att gå upp och vagga henne till sömns så börjar hon kräkas i sin säng, båda stormar upp och jag tar hand om sängen medan Martina tar hand om en lite smått kladdig Livia, som trots att hon fått upp vad som verkar vara hela middagen ler som vanligt. En ny pyjamas senare så händer samma sak, men på min arm istället, inser att det kommer hålla i sig hela natten och eftersom Martina har emetofobi (spyfobi) så blir det jag som bädar med handdukar på soffan och lägger mig där med Livia. Martina har under tiden (i sin nojighet) bytt lakan, öppnat fönstret i sovrummet så att det är iskallt, svalt vitpeppar så att hon själv inte ska bli magsjuk och gått upp titt som tätt för att kolla om vi behöver något. Jag säger åt henne att gå och lägga sig, hon gör det och somnar en och en halv timme efter att jag och Livia har däckat i soffan.

Martina har under dagen tvättat ca 10 maskiner tvätt, det blir mycket att tvätta då barn spyr. Livia är sitt vanliga söta och vi får se om det blir en repris inatt. Ska försöka att ge henne lite middag senare, om hon håller det nere så borde det inte vara några problem, peppar peppar.

Hjärnspöken.

Livia jollrar runt, jag gnuggar sömn ur ögonen. Martina sover sovmorgon, har för mig att Livia har vaknat och gnällt inatt, eller så drömde jag det, vet inte riktigt. Det verkar i alla fall som Livias åldersnoja håller isig, tror det är fjärde eller femte natten på rad som hon håller på och bökar under natten, men vad ska man göra? Hon utvecklas säkert en massa nu och det är bara att gilla läget, men jag blir lite frustrerad varje gång hon vaknar och skriker till som om någon har slagit henne.

Nu är det för övrigt inte långt kvar tills min pappaledighet kör igång och jag längtar till att vara hemma med Livia. Vet att det inte stämmer, men eftersom jag jobbar så konstiga tider så hinner jag inte träffa henne mer än några timmar om dagarna vilket leder till att det känns som att hon inte känner igen mig. De tankarna raseras  i och för sig då jag kommer hem och får ett "dada" och en leende. Men ändå, tänk om? Jävla hjärnspöken.

Tribute till svensk hip hop.

Bra skit helt enkelt.


Orättvist.

Jag vill också äta tapas. Martina sitter säkert just nu och äter gambas al pil pil, tortilla eller kanske patatas bravas. Hon är ute med Livia och sin mor medan jag jobbar. How dare she! I och för sig så slutar jag snart, har haft skitmycket hela dan och mina fötter värker och luktar säkert illa, vilket de i och för sig gör varje dag då jag kommer hem från jobbet.

Ikväll är det för örvigt den första röstomgången i West End Star. Jag kommer garanterat att titta då två av mina favoriter fortfarande är kvar.

Livias första födelsedag.

Som titeln säger har Livia firat sin första födelsedag idag. Några släktingar har varit här och ätit det som Martina har bakat, vilket som vanligt var sjukt gott och inte det minsta light. Livia har fått lite kläder, lite böcker och en påse megablocks som var en stor succé hos Martina och Nadja som spenderade en del av kvällen med att bygga torn och liknande.

I övrigt så har dagen varit lugn och trevlig. Natten var däremot inte det så Livia vaknade och grät. Martina trodde att Livia fått åldersnoja och insett att hon blivit ett år, jag tror på mardröm. Flyttade över Livia till soffan där hon efter vad som kändes som några timmar somnade in tillsammans med en groggig pappa. Jag tror inte att det kommer att hända inatt då hon har spenderat kvällen med att bli uppvaktad, lekt med och varit på allmänt bra humör. Får hålla tummarna på att hon sover natten igenom.


Ytterligare en tisdag.

Det har varit en massa på jobbet, har i stort sett gått hela tiden. De nya skorna jag fick av mamma i julklapp är inte så sköna som de ser ut att vara så mina fötter värker just nu, får ta och kolla in ett nytt par, eller bara sluta bitcha.

Martina har tillsammans med Livia idag varit på BVC. Ett års kontroll tillsammans med vaccination. Förra gången det blev vaccination så blev Livia gnällig efter tre timmar och var det i stort sett hela dagen, till och med på natten. Men nu på kvällen så har det inte varit så farligt, vi har jagat varandra och sjungit krokodilen eller vad det nu heter, men kul var det i alla fall.

Jag har kommit på ett projekt som jag ska göra under min pappaledighet, om det nu finns tid för det. Har hört talas om pappor som planerar en massa som de ska göra under sin ledighet men som inte hinner med det. Projektet är att göra en stor tavla som vi ska ha över vår soffa. Eftersom soffan är tre meter lång så måste tavlan vara minst två meter lång. För att göra tavlar så kommer jag att behöva ett sånt här kit, eller kanske til och med två.


Sista dagen.

Sista dagen på den långa helgen, har i stort sett bara umgåtts med familjen. Jag har i och för sig handlat en massa den här helgen. Köpte som sagt Kane & Lynch (har inte spelat så mycket på det, får ta tag i det ikväll. Om inte Martina sätter sig med Viva Piñata igen). Igår köpte jag två hattar (trilby) till mig själv, ett par vantar, en mössa till Livia och till sist ett par vantar till Martina.

Livia vaknade tidigt idag, eller i alla fall då hon i vanliga fall brukar vakna. De senaste dagarna har hon vaknat strax efter åtta, men idag bestämde hon att jag skulle gå upp strax efter sju. Vi gick upp och eldade lite i den öppna spisen där det fanns kvar rester av granen som plockades ner igår.

I och med att det snöar så måste vi köpa en pulka snart, hade tänkt göra det i början av helgen men det sket sig, blev en massa mat istället tillsammans med allt annat som jag köpt. Får nog ta tag i pulkahandlandet idag.

Jag i Springfield.

Detta är då jag när jag promenerar igenom Springfield.


Bilder att titta på.

Här kommer jag att lägga upp bilder som jag hittar lite överallt. Brukar googla på både det ena och det andra, hittar jag något kul, snyggt, sexigt eller kanske till och med äckligt, så lägger jag upp det under den här kategorien.

För er som vill titta på bilder på familj och liknande så kommer dessa att hamna under en egen kategori, kanske.

Dagens spelköp.

Tänkte fira att xboxet är tillbaka genom att köpa ett spel till det, eller till mig med andra ord. Det blev Kane & Lynch: Dead men. Hade tänkt köpa Assassins Creed först, men har pratat med några som har spelat det och ryktet säger att det inte är så bra. De gameplay jag har kollat in har inte varit så spännande heller, förutom dom delar där man kör parkour över jerusalems hustak.

Ska snart börja på Kane & Lynch, eller så snart som Martina slutar spela Viva Piñata.


Norah Jones - Sinkin soon.

Kan inte mycket jazz, vet inte ens om det räknas som jazz. Tycker att det påminner en massa om Tom Waits. Bra är det i alla fall.


Sovmorgon och långhelg

Fick en efterlängtad sovmorgon idag, somnade väl strax efter ett och vaknade runt tolv tiden. Tack för det! Det behövdes verkligen.

Har tredagars helg nu vilket känns bra, det känns som att det var ett tag sen jag var ledig en hel helg, vilket det säkert är. I och med att jag har så konstiga arbetstider så brukar veckodagarna smälta ihop till en stor röra vilket gör att jag tappar tidsuppfattningen helt och hållet.

Idag fyller pappa år, ska jag vara ärlig så har jag ingen aning om hur gammal han blir, men känner jag honom rätt så kommer han inte att säga det högt ändå. Senaste gången jag frågade så svarade han att han fyllde 25 och samma sak året efter det. Apropå födelsedagar så fyller Livia ett år snart. Har svårt att förstå att det har gått ett år sen hon kom. Tiden har i alla fall gått sjukt fort, snart så står hon i hallen och säger att hon ska ut på stan och festa, eller med sin första kille, finns det shotguns att låna?

Välkommen hem.

Det kära xboxet har kommit tillbaka från en vända i Tyskland där det blev reparerat. Det var till och med samma xbox 360 som vi skickade iväg som kom tillbaka. Har hört historier om andra som skickat in och fått ett helt annat xbox tillbaka, eller som har fått choklad i det (japp, choklad). Om vi har fått choklad i vårat vet jag inte, det fungerar som det ska i alla fall och det är bara att tacka och ta emot.

Vi fick även en månads xbox live som ett litet plåster på såren, antar att det är standard procedure. Måste tanka hem Velvet Revolver låtar till Guitar hero 3.

Välkommen hem!


Metal GearSolid 4 till xbox 360, eller?

Jag är antagligen inte den första som skriver om detta rykte, men det verkar som att det var sant. Enligt sajten xboxfamily.com så kommer Metal Gear Solid 4 att släppas till xbox 360 ungefär ett år efter releasen till Playstation 3.
Hideo Kojima som ligger bakom Metal Gear serien har iofs själv sagt att Metal Gear Solid 4 kommer att vara exklusivt till Playstation 3. Men i och med att de tidigare spelen i serien har släppts till andra konsoller så verkar det som att jag kommer att få spela den sista delen i Solid Snakes historia på ett fungerande xbox 360. Releasedatumet är satt till den 17 juni 2008 (Playstation 3 versionen, såklart).


Gentleman - Dem gone.

Tyska Gentleman skriker i stort sett sommar. Vilket det inte är nu, men det är bra reggae.


Tool - The pot

Ett av världens bästa band släppte för ett tag sen sin fjärde fullängdsskiva. Pratar självklart om Tool och skivan 10,000 Days. The pot är ett av skivans bästa spår, i mitt tycke bättre än första singeln Vicarious. Detta är inte den officiella videon, men den är snygg. Enjoy!Ny tid, ny strid.

Gott nytt år på er!

Just nu är jag bakfull och ska duscha, efter det ska familjen gå ner till grillen. Min kropp skriker efter något fett.

Det nya året firades in på hemmafronten, en hemmafest avslutades med lite Guitar Hero hos en förfriskad granne. Livia sov för övrigt igenom alla fyrverkerier, ganska imponerande att hon gjorde det. Trodde faktiskt att hon skulle vakna och gnälla. Skönt att hon kan däcka som sina föräldrar.

Ska jobba idag, inte det minsta sugen på det.  


RSS 2.0