Nu är det bestämt.

Vi ska flytta, inte till en annan stad utan i samma hus. Det har dykt upp en trea vilket innebär att vi flyttar in i den i mitten av April. Flytten betyder att vi inte längre kommer behöva smyga in i sovrummet om nätterna, plus att andra aktiviteter inte behöver göras med munkavel på. Livia kommer få ett eget rum att stöka till och chansen att trampa på mega blocks blir faktiskt mindre. Allt som fattas nu är en planritning så vi kan börja planera inredningen. Martina kommer ta hand om Livias rum och jag har kommit på att jag vill få en liten lounge känsla i vardagsrummet som även eventuellt kommer fungera som matsal. Får se vad det blir av det hela. Skitsamma, vi ska flytta till en trea! Underbart!

Det finns andra barn som heter Livia, självklart. Ett av dessa barn har en mamma och en pappa som bor på en ö, och mammans blogg hittar du här.

Ben Folds - Bithes aint shit.

Den bästa covern som gjorts.



New Order - True Faith



Plattfotad gräsänkling to be.

Jag har så sjukt ont i mina fötter. Skorna jag har på jobbet är tydligen inge bra, i alla fall inte efter en hel dags springande. Jag vägrar dock gå omkring med de sjukt fula foppa tofflorna, skulle hellre dö än att ha såna på mig. Tycker verkligen att de är vedervärdiga, speciellt när människor har satt dit pins på dom, som om de medvetet vill se ut som om de gick i trean igen. Nä, det finns verkligen ingen ursäkt för att ha på sig foppa tofflor.

Martina och Livia ska till Spanien på torsdag, igen. Jag däremot ska stanna hemma, som tur är så jobbar jag inte i helgen så jag kommer nog att spendera helgen med att göra ingenting, sova sovmorgon, kolla på alla filmer jag vill se på. Ska nog kolla om det trådlösa nätverket fungerar i sovrummet, gör det det så tänker jag inte ens gå upp på fredag. En sväng till Bonden bar skulle vara trevligt också. Får se vad jag gör, tänker inte planera något i förväg. Ska bara ta det som det kommer.

And it's friday.

Helgjobb framför mig. Som tur är så börjar jag tidigt hela helgen så kvällarna kommer fortfarande att vara lediga till annat. Känns som att mina blogginlägg i stort sett bara går ut på att skriva om att jag har jobbat och att jag har varit hemma. Får bli ändring på det.

Såg på en kompis sida att de hade varit på teenfest. Om man går efter bilderna så var det tydligen kul, Inte på grund att de såg fulla ut. utan mest på grund av att de var på teenfest. Måste för övrigt komma iväg och hälsa på min vän L snart också. Inte bara på Bonden utan även utanför jobbet, måste se till att han träffar sin guddotter.

Martina har köpt en lampa som har formen av ett hjärta. Och då menar jag formen av ett verkligt hjärta.


Det mesta känns färdigt.

Hittade ett par skidgoogles idag då vi tog en tur in till stan för att få komma ut lite. Så nu känns det som att jag har det som behövs inför Sälen. I alla fall så jag slipper frysa, brädan att åka på får jag hyra. På bussen hem så blev Livia skitförbannad eftersom hon inte fick gå runt i bussen. Så det slutade med att de som tyckte att hon var den söta lilla tjejen som flörtade med alla, antagligen tyckte att hon blev den lilla sura skitungen som inte ville sitta still. Men det känns i och för sig som om det kvittar. När hon väl fick stå lite, (i det lilla mellanrum som finns mellan sätet och den lilla väggen framför), så blev hon istället förbannad över att hon inte kunde röra på sig. Underbart att åka buss ibland. Men det är lika bra att vänja sig, pappaledigheten är väldigt nära nu.



Day off.

Det är onsdag och det är min enda lediga dag den här veckan. Har inga större planer på vad som ska göras idag, förutom det vanliga med att mata Livia. En sväng in till stan kan vara trevligt, måste se lite folk. Folk som inte är gula på grund av en inflammerad lever, eller en som har ett benbrott som man oftast bara ser på MTVs Scarred. Nä, friskt folk tack.

Funderar på om jag kan bli blodgivare. Första gången jag kollade om jag kunde vara det så sa de nej på grund av att jag tar mediciner dagligen. Men eftersom jag har bytt mediciner så kanske det borde gå.

Jag vill bjuda Martina på en resa, och det ska jag. När vet jag inte. Tanken är i alla fall att lämna bort Livia för en weekend i en annan stad, utanför Sveriges gränser.

Lunch?

I och med att det blev sent och ganska mycket igår så kommer det att bli subway till lunch, ville bara säga det.

En snabbis.

Okej, en snabbis. Inte den typen som vi-gör-det-i-hallen-snabbis utan bara ord.

Helgen i sammanfattning. Att jobba jour då det ska stänga av gassystemet på jobbet innebar lite jobb och bra övertidscash. Efter det blev det en resa in till Odenplan för att titta på då L och A gifte sig, en fin, enkel och sjukt romantisk vigsel. Med andra ord mycket trevligt. Efter det så blev det en thaimiddag uppe hos värden tillsammans med några andra utvalda i huset. Ett antal rom och cola senare däckar jag i sängen och vaknar upp på en solig söndag. Bakisbrunch på Café Negro på Scheelegatan och en lugn fortsatt söndag i soffan med film och mys med familjen.

Nu ska jag iväg och träffa B för att inta sunköl på ett sunkhak  Rådmansgatan.


Fredag med min kompis mat.

Livia vaknade kl 6, nästan precis. Jag skulle ändå upp då så mig spelade det ingen större roll. Martina som hade snurrat runt hela natten verkade vara helt död på morgonen men det gick över ganska snabbt. En ganska seg dag på jobbet senare så är jag hemma och en stund efter det sitter jag uppe hos Martinas pappa och äter broccoli och skinkpaj, kräftor och ost med kex. Bli smal projektet går verkligen framåt, får nog helt enkelt svälta mig själv och börja träna igen för att det ska hända något. Börjar bli väldigt sugen på att träna kickboxning igen, kanske kan göra det om kvällarna då jag är pappaledig, får nog ta tag i det!

Idag har för övrigt Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street premiär, ett måste för mig som gillar i stort sett allt som Tim Burton har gjort. Ska bli spännande att se om Johnny Depp kan sjunga bra. Som en liten tribute till señor Burton hade jag tänkt posta Vincent här, men det ska tydligen Martina göra på sin blogg. Ni får helt enkelt kolla in den där.


En småbarnsföräldrers alla hjärtans dag.

Torsdag och Alla Hjärtans Dag. För en del en till dag skapat av ett konsumtions samhälle, för resten är det en dag för att visa uppskattning. Jag är bland de sistnämnda, varken jag eller Martina är särkilt romantiska men idag kändes det som att det var dags att visa min uppskattning för den hon är och för allt hon gör hemma. Så efter jobbet åker jag ner till Fridhemsplan och stannar till vid blomterkiosken som ligger vid tunnelbanan, fyra röda rosor senare (tre till Martina och en till Livia) så handlar jag lite choklad på det überromatiska pressbyrån och beger mig sen hemåt för att ta hand om Livia innan det är dags för henne att sova. Väl hemma så får tjejerna sina blommor med choklad och jag får den senaste Rocky tidningen och lite praliner från butiken En liten pralin.

Efter att ha lagt Livia så blir middag som består av Gambas al pil-pil med en flaska rött vin och två avsnitt av Heroes. Håller på att somna under det sista avsnittet så jag måste sätta mig upp i soffan för att inte somna. Martina gör säkert samma sak men jag märker inget av det. Martina verkar inte vara helt främmande för tanken att lägga sig tidigt, gör vi det innan elva så blir det i alla fall mellan sju och åtta timmars sömn. Inte helt fel.

Angående operation anorexia som Tessan så fint kallar det så har den idag totalt ignorerats. Gambas al pil-pil är inte direkt smalmat och baguetten som vi hade till var av den vita sorten. Skitsamma, gott var det.

Hoppas ni haft en trevlig dag med de ni ville ha det trevligt med, jag ska gå och lägga mig nu.


En ganska vanlig onsdag.

Efter en tidig morgon med Livia där det blev de sedvanliga barnprogrammen som gick på tv så var det dags för att jobba. Dagen har faktiskt gått fort. Beror antagligen på att det har varit mycket att göra. Har återigen frågat runt bland alla sköterskor efter utbildningar och nu kommer alla att hålla ett öra öppet om de hör något intressant. Idag fick jag för övrigt för första gången i mitt liv se en anorektisk person. Har i och för sig sett anorektiker i olika dokomentärer på tv, men jag har inte sett en live. Det var i alla fall inte det minsta kul, inte för att det var fult att titta på, utan för att det kändes som ett dött lopp, om du förstår vad jag menar.

På den positiva sidan så är det snart dags för min pappaledighet, och jag ser verkligen fram emot det. Kommer antagligen bli en massa turer till olika parker där de vanliga grupperingarna kommer att finnas. Accepteras jag inte av pöbeln så får jag väl starta en egen på familjeliv.se och organisera gemensamma turer till skansen eller liknande. Har kollat lite på familjelivs pappaforum och merparten av trådarna handlar om vilka bilar som är bäst och vilka karaktärer som är bäst i wow. Känns som att öppna förskolan får bli ett stående inslag under min ledighet.



Spel att se fram emot.

Alone In The Dark - Near Death Investigation



Silent Hill 5



Grand Theft Auto IV



Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots


En dag på stan.

Dagen började med en timmes sovmorgon, sjukt skönt. Trots att jag vaknade av Livias gnällande så hade jag inga problem att somna då Martina tagit in henne till vardagsrummet. Vaknade i och för sig senare av hennes gnäll, men jag var utvilad så det kändes bra att gå upp, att jag även har varit ledig idag gjorde nog det hela lite bättre.

Efter frukosten så blev det en resa ner till BVC där Livia dominerade i väntsalen. En massa flörtande med de andra barnen och föräldrarna senare så var det dags för kontroll. Hon har tagit ingen den vikt hon tappade då hennes immunförsvar havererade plus att hon har växt en centimeter. Allt var som vanligt -jääättebra- som sköterskan alltid säger. Efter BVC så blev det en stund på stan för att shoppa lite nödvändiga saker inför sälen. En mössa och handledsskydd senare så kommer jag på att jag inte har råd att köpa en ny jacka så det för bli lager på lager principen. Detta innebär att jag blir tvungen att köpa en fleecetröja för första gången på 15 år. Kändes inte lika hett som det kändes då, tur att just det modet inte verkar vara på väg tillbaka.

Nu ligger bara kruxet i att komma på vad det ska bli för middag, hemlagat? sushi? eller kanske subway? Det lutar åt subway.

Men fan.

Hade skrivit ett inlägg om hur min dag varit, men en felaktig knapptryckning senare så försvann allt. Sjukt irriterande och jag kommer inte att skriva om det igen. Sammanfattar skiten istället.

  • Tidig morgon med Teletubbies.
  • Stockholm Furniture Fair & Northern Light Fair.
  • Jobb till 21.00.
  • Bönsallad till middag.
  • Operation "Bli smal till Tessans bröllop" offentliggörs, men inleds dåligt då det under mässan finns strategiskt placerade skålar med godis överallt.

Helg?

Ni som läser den här bloggen vet att jag oftast jobbar helg. Idag är det fredag och jag tror att de flesta är ute och gör stan, eller så sparar de sig till imorgon då M:s klubb The Last Waltz har premiär på Bonden bar. Tror mer på det senare. Eftersom jag jobbar till klockan nio imorgon så funderar jag på att gå dit en sväng efter jobbet bara för att supporta och kolla läget, men det visar sig.
 
Efter en ganska hård dag på jobbet så kommer jag hem till en middag som består av nudelsoppa. Martina ringde då jag var på jobbet och undrade om jag kunde köpa med mig hem sushi bara för att det var fredag och hon hade druckit lite vin. Till min förvåning så säger jag nej eftersom jag inte har råd att lägga mer pengar på hämtmat, blev nästan chockad av mitt eget svar. Det hela slutade i alla fall med en middag med som sagt nudelsoppa, två rostade mackor och lite vin. Vinet kommer nog att räcka hela kvällen, Martina verkar inte vara det minsta sugen på det som är kvar så jag kommer antagligen att dricka upp allt och kolla på Gremlins som går på tv nu. Antagligen så kommer vi däcka i soffan båda två.


Te och macka till middag.

Är ganska seg efter en dag på jobbet, spring har varvats med spring och lite mer spring. De stunder jag inte har sprungit omkring så har jag lekt med min nya mobil. Öppnat och stängt den bara för att se om det har hänt något på displayen. Den har tydligen ett tema som anpassar sig efter dagen, jag har inte märkt någon större skillnad förutom att det börjar lysa blått istället för grönt efter halva dan. Men det är en fin touch, jag gillar det.

Pratade med en av undersköterskorna på jobbet om hur det är att plugga till undersköterska. Sjukt kul och väldigt intressant var svaret. Det var nog det svaret jag letade efter då jag funderar på att läsa till det. Har hört om utbildningar som är på tre terminer och som faktiskt inte ska vara så intensiva som det låter. Får kolla upp det, känns som att det mer är en tidsfråga än en fråga om ekonomi. Får se hur det blir med det hela.

Stillad materiel glädje.

Jag är materialist. Jag gillar prylar, nya mobiler, högtalarsystem till vardagsrummet, möbler, kläder, spel, allt är kul. Att komma hem med något fint efter en shoppingrunda på stan känns bra i magen och själen, så är det bara. Att man inte får äta ordentligt ett tag efter får man helt enkelt ta. Jag har i alla fall en ny mobil, det blev en S500i, den svart/gröna modellen. Den är så fin att jag knappt vågar använda den, alla menyer bara skimrar med sin "jag är ny och fräsh-het". En av fördelarna med mobilen är att det verkar som att jag kan blogga från den, måste bara förstå hur man gör först.

Livia har de senaste nätterna sovit bra, eller i alla fall de senaste två nätterna. Fruktansvärt skönt, som jag har skrivit i tidigare inlägg så skär det nästan i hjärtat varje gång hon vaknar och gnäller om nätterna. Men jag ska inte klaga, vi slipper vagga henne till sömns varje kväll utan hon somnar själv i sin säng. Har hon ingen lust att somna så ligger hon i sängen och låter lite och somnar sen in efter ett tag, oftast. Livia har för övrigt börja forma munnen till att säga bokstaven m, så snart kommer hon gå omkring och säga mamma mamma. Martina försökte desperat få henne att säga mamma innan jag la henne igår, men Livia strejkade och vinkade gonatt istället. Hennes tal, hennes regler.

Livia är ett snällt barn, och hon är även det sötaste som finns.

Ny layout.

Inga stora drastiska ändringar eftersom jag inte är bra på html, men det blev lite snyggare. När jag väl skaffat och lärt mig lite mer photoshop så har jag tänkt att göra en snygg header. Photoshop någon?

Livia är tillbaka.

Har ganska precis kommit hem från att ha hämtat Livia. Det var faktiskt väldigt skönt att vara barnfri för en kväll, men trots det så var det väldigt skönt att se henne igen. Hon hade tydligen sovit bra hela natten (såklart) och inte varit det minsta jobbig. På något sätt så hoppades jag på att hon i alla fall skulle vara lite gnällig så att mormor skulle få uppleva det, men det verkar hon ha skjutit upp till nästa gång.

Den barnfria kvällen resulterade i en tacotallrik och andra hälften av säsong ett av Heroes. Har fått hem de avsnitt som finns ute av andra säsongen så ikväll blir det några heroes avsnitt och sushi. Hoppas bara på att manusförfattarnas strejk ska sluta snart så att det spelas inte lite nya avsnitt.

Som ni kanske har märkt så snöar det en massa ute vilket innebär att det förhoppningsvis blir en massa pulkaåkande imorgon. För övrigt så hoppas jag att snön inte stör premiäröppningen av Bonden Bar ikväll, Raws eminenta bartender L har flyttat till söder där han som vanligt kommer att servera goda drinkar och kall öl. Är ni ute och gör stan så gå dit och supporta!

Barnfri bakfyllefredag.

Igår efter jobbet så mötte jag upp J för lite mat, öl och biljard på biljardpalatset. Som beräknat så vann jag alla matcher och efter förnedringen så blev det mer öl och snack på ett annat ställe i närheten. Kom hem ganska tidigt,  onykter såklart och somnade i stort sett direkt då jag kom hem. Jag kom även ihåg resan hem vilket var bra, har haft en streak med minnesluckor dom senaste gångerna jag varit ute, något jag inte alls rekommenderar.

Livia vaknade strax innan sju, pigg och glad. Jag vaknade strax innan sju med en dundrande huvudvärk, mindre roligt. Flyttade över Livia till sängen, satte på tvn och zappade fram teletubbies som fick underhålla både henne och mig fram tills det var dags för frukost. Martina som sov på soffan (eftersom jag tydligen låter när jag sover), fick sovmorgon.

Ikväll ska vi lämna bort Livia till sin mormor då vi känner för att vara ensamma, läs sova, kolla på heroes, äta tacotallrik och sen ligga, inte nödvändigtvis i den ordningen. Jag har för övrigt fått hem alla säsonger av OZ, men det finns inga texter till den, i alla fall inte till alla säsonger. Ganska irriterande eftersom jag är beroende av att ha undertexter till det jag vill titta på. Har ni tips på olika sajter där det finns bra undertexter så let me know.


RSS 2.0